Πρόταση για σινεμά; “Spider-Man: No Way Home”

Αν είναι κάτι που μας έλειψε από τότε που η COVID-19 εισέβαλλε στη ζωή μας είναι η εμπειρία του σινεμά. Έτσι πλέον είναι λογικό, ακόμη και με τα υπάρχοντα μέτρα, να εκμεταλλευόμαστε κάθε ευκαιρία να κρυφτούμε στις σκοτεινές αίθουσες! Και βέβαια δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουμε τη νέα περιπέτεια του αγαπημένου μας Spidey! Marvel fans (αλλά κι οι λοιποί!) ASSEMBLE!

               Μετά τις αποκαλύψεις του Quentin Beck/Mysterio (Jake Gyllenhaal), η ταυτότητα του Spider-Man είναι πλέον κοινό μυστικό. Αυτό όμως επηρεάζει τη ζωή όλων όσων βρίσκονται στο πλευρό του Peter Parker (Tom Holland), συμπεριλαμβανομένης της θείας του, της May (Marisa Tomei), του φίλου του Ned (Jacob Batalon) αλλά κα της κοπέλας του, της  MJ (Zendaya). Έτσι ο Peter αποφασίζει να ζητήσει τη βοήθεια του Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) προκειμένου ο κόσμος να ξεχάσει πως ο Peter Parker κι ο Spider-Man είναι το ίδιο πρόσωπο. Ο Strange θα δεχθεί αρκετά διστακτικά… Όμως το ξόρκι δεν εξελίσσεται κατά πώς πρέπει οπότε κι ο Strange το σταματάει. Όχι όμως πριν αυτό ξεκινήσει ήδη να έχει εφαρμογή, καθώς σε άλλες διαστάσεις του Multiverse υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν ποιος είναι ο Spider-Man… Όπως ο Doctor Otto Octavius (Alfred Molina), ο Electro (Jamie Foxx) κι ο Norman Osborn/Green Goblin (Willem Dafoe).

Κι έχουν ήδη φτάσει και τον κυνηγούν, με αποτέλεσμα ο Peter να πρέπει να αντιμετωπίσει όχι μόνο αυτούς… Αλλά και προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ως friendly-neighbour hood Spider-Man.

               Η ταινία “Spider-Man: No Way Home” είναι η τρίτη κατά σειρά ταινία με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο μας webs linger για το MCU σε συνεργασία με τη Sony. Κι όπως έγινε και με το “Homecoming”, αλλά και το “Far From Home”… Οι σεναριογράφοι Erik Sommers και Chris McKenna συνεργάζονται για τη νέα περιπέτεια του Spidey με το σκηνοθέτη Jon Watts.

               Sling across NYC with Spidey!

               Στο “Far From Home” η Marvel μας έριξε μερικά ψιχουλάκια σε ό,τι αφορά στο Multiverse, στο animated film “Spider-Man: Into The Spider-Verse” η Sony ήταν κάπως πιο αποκαλυπτική, ε, τώρα το “γλυκό δένει” όπως πρέπει! Και μάλιστα γίνεται με έναν εντυπωσιακό τρόπο καθώς επιστρέφουν στην οθόνη μας χαρακτήρες από τα προηγούμενα storylines της Sony για τον Spider-Man. Παράλληλα, η ταινία αποδεικνύεται μάλλον καθοριστική για τον Spidey του MCU μέσα από μία πλοκή γεμάτη δράση, χιούμορ, ανατροπές αλλά και συγκίνηση. Δε θα σας πω περισσότερα γιατί από τον ενθουσιασμό μου θα υποπέσω στο ασυγχώρητο σφάλμα των spoilers!

Το μόνο που θα σας πω είναι να έχετε τα μάτια σας και τα αυτιά σας ανοιχτά, μια που φαίνεται πως αυτή η εξαιρετική περιπέτεια του Peter Parker είναι άλλο ένα στοιχείο για το τι θα ακολουθήσει στο MCU, ιδίως στην ταινία “Doctor Strange In The Multiverse Of Madness” που θα φτάσει στις οθόνες μας την άνοιξη του 2022!

               Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι καλή διασκέδαση και να απολαύσετε την ταινία όσο κι εγώ… πράγμα που σας το εγγυώμαι! Nuff said!

               Πρωταγωνιστούν:Tom Holland, Zendaya, Jacob Batalon, Benedict Cumberbatch, Marisa Tomei, Jon Favreau, Alfred Molina, Jamie Foxx, Willem Dafoe, J. K. Simmons, Tony Revolori, Benedict Wong κ.α.

               Photo credits: IMDb

You may also like