Πρόταση για dvd: Last Vegas

Last Vegas 1Φίλες και φίλοι του The K-Magazine, Χριστός Ανέστη! Σας εύχομαι ολόψυχα το Άγιο Φως να σας φέρει υγεία, τύχη και πολλά χαμόγελα!

Υποθέτω πως αυτή τη στιγμή που με διαβάζετε χαλαρώνετε είτε από την επιστροφή από τας εξοχάς είτε γενικότερα από τα τσιμπούσια που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με αυτές τις μέρες. Κι επειδή είμαι άνθρωπος της ρουτίνας κι ακόμη κι αν το ραντεβού μας καθυστέρησε μια μέρα, εγώ δε σας ξέχασα… Επανήλθα όπως βλέπετε με πρόταση για κωμωδία!

Ο Billy, ο Paddy, ο Archie κι ο Sam είναι φίλοι από μικρά παιδιά. Φίλοι κολλητοί. Με την πάροδο των χρόνων ο καθένας πήρε το δρόμο του, αλλά η φιλία αυτή παρέμεινε. Τώρα, λοιπόν, στα 60+ τους, οι τέσσερις φίλοι πρόκειται να ξανασυναντηθούν, για τον… απλούστατο (!!!!) λόγο ότι ο Billy (Michael Douglas) ετοιμάζεται να παντρευτεί! Και δη κάποια κατά πολύ μικρότερή του γυναίκα! Παρά το αρχικό σοκ, ποιος θα αναλάβει το bachelor party του, αν όχι οι καλύτεροί του φίλοι; Έτσι ο Sam (Kevin Kline) αφήνει πίσω τη γυναίκα του στη Florida (κατά κόρον τόπος εγκατάστασης συνταξιούχων!), ο Archie (Morgan Freeman) θα το σκάσει από την «αστυνόμευση» του γιου του, αιτία της οποίας ήταν ένα ελαφρύ εγκεφαλικό που πέρασε ο Archie κι ο Paddy παραδίδει το όπλο του πείσματος κι αποφασίζει να ακολουθήσει τους άλλους δύο, αφήνοντας για λίγο την πικρή ρουτίνα του πένθους για τη γυναίκα του. Το ταξίδι στο Las Vegas φαίνεται πολλά υποσχόμενο κι οι τέσσερις άντρες θα γίνουν για λίγο τα ανέμελα παιδιά που ήταν κάποτε, αλλά και θα διαπιστώσουν πως τελικά, δεν είναι και τόσο κακό που μεγάλωσαν. Και φυσικά, τα πάντα είναι πιθανό να συμβούν στο Las Vegas!

Last Vegas 2Ο σκηνοθέτης του «Ενώ Εσύ Κοιμόσουν» και των ταινιών «National Treasure» Jon Turteltaub παίρνει στα χέρια του το σενάριο του Dan Fogelman («Cars», «Tangled», «Crazy, Stupid Love») και δημιουργεί μία κωμωδία την οποία πολλοί βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν ως «Hangover για ηλικιωμένους». Μόνο που το «Last Vegas» δεν έχει από τα αστεία που – κατά βάση – μόνο οι Αμερικανοί καταλαβαίνουν σε μία κωμωδία και που, λόγω των ηθοποιών που συμμετείχαν στο «Last Vegas», θεωρώ πως οι καταστάσεις στις οποίες βρίσκονταν οι χαρακτήρες της ταινίας ήταν και πιο αστείες και πιο χαριτωμένες να τις παρακολουθείς. Δεν προσβάλλει ούτε έμμεσα ούτε άμεσα πρόσωπα και καταστάσεις κι ούτε πρέπει να είναι «φτιαγμένοι» οι χαρακτήρες της για να βγάλουν γέλιο. Είναι απλά… άνθρωποι της ηλικίας τους που προσπαθούν να διασκεδάσουν με τα δεδομένα του σημερινού κόσμου!

Last Vegas 5Όσον αφορά το καστ, θεωρώ πως ταινίες σαν αυτή ταιριάζουν πολλοί στον Morgan Freeman και το Robert De Niro (που, κακά τα ψέματα, τους έχουμε συνηθίσει σε πιο δραματικούς ρόλους), ενώ ο Kevin Kline μοιάζει να βρίσκεται στα νερά του. Το μόνο που με «χάλασε» κομμάτι ήταν η «πλαστικούρα» του Douglas: βαμμένο μαλλί, μαύρισμα – υπερβολικό! – και δόντια πιο λευκά κι από το χιόνι. Αλλά είπα πως θα δείξω καλή πίστη και θεώρησα πως ήταν για τις ανάγκες του ρόλου όλο αυτό!

Το τριήμερο τελείωσε, τα κεφάλια μπορεί από αύριο να «μπαίνουν μέσα», επομένως… χαλαρώστε κι απολαύστε!

Πρωταγωνιστούν: Michael Douglas, Robert De Niro, Morgan Freeman, Kevin Kline, Mary Steenburgen, Joanna Gleason, Roger Bart κ.α.

You may also like