Πως το άρωμα σου θα διαρκεί περισσότερο;

Ποιά από εμάς δεν θέλει να μυρίζει με το αγαπημένο της άρωμα όλη μέρα; Παρόλα αυτά τις περισσότερες φορές μέχρι το μεσημέρι έχει φθαρεί και μάλλον κάτι λάθος εμείς κάνουμε τόσο κατά την διάρκεια που το βάζουμε όσο και στο που το τοποθετούμε. Μέχρι σήμερα όμως αυτό!

1) Βάλε άρωμα αμέσως μετά το μπάνιο

Για να διασφαλίσεις ότι το άρωμα σου θα διαρκέσει όλη τη μέρα, θα πρέπει να ξεκινήσεις με τη σωστή εφαρμογή. Η σωστή στιγμή για να βάλεις το άρωμα σου είναι ακριβώς μετά το μπάνιο, που οι πόροι είναι ανοιχτοί και το σώμα καθαρό. Βεβαιώσου όμως πριν ότι έχεις σκουπιστεί καλά!

2) Βεβαιώσου ότι το δέρμα σου είναι ενυδατωμένο πριν την εφαρμογή

Αν η επιδερμίδα σου είναι ενυδατωμένη, τότε το άρωμα είναι σε θέση να ”κλειδώσει” καλύτερα. Αφού λοιπόν στεγνώσεις το δέρμα σου με μια πετσέτα ενυδάτωσε το με μια άοσμη λοσιόν και στη συνέχεια βάλε το αγαπημένο σου άρωμα.

3) Βάλε άρωμα πριν ντυθείς

Πριν ντυθείς αρωμάτισε το σώμα σου χωρίς ρούχα. Το άρωμα μυρίζει καλύτερα και διαρκεί περισσότερο όταν έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα και συγχέεται με τα φυσικά έλαια του σώματος.

4) Εφάρμοσε το άρωμα σου στα σημεία των παλμών σου

Το άρωμα αντιδρά στη θερμότητα, οπότε η εφαρμογή αρωμάτων σε μέρη που είναι πιθανό να ζεσταθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, βοηθά στην απελευθέρωση της μυρωδιάς. Τα σημεία παλμού είναι ο αυχένας, εσωτερικά στους αγκώνες, στους καρπούς αλλά πίσω από τα γόνατα.

5. Τοποθέτησε το άρωμα σου σε ένα δροσερό και σκοτεινό μέρος

Πολλοί άνθρωποι αποθηκεύουν το άρωμα τους στο μπάνιο, πράγμα που το βοηθά να τελειώσει γρηγορότερα. Το μπάνιο είναι ένα μέρος που συχνά μεταβάλλει τη θερμοκρασία και την υγρασία, γεγονός που προκαλεί διακυμάνσεις στην θερμοκρασία του ίδιου του αρώματος. Αυτό διασπά τις χημικές ενώσεις και με την πάροδο του χρόνου, το άρωμα αλλάζει και χάνει την αρχική μυρωδιά του. Αποθήκευσε το λοιπόν σε ένα δωμάτιο δροσερό, σε ένα συρτάρι, χωρίς να έχει έμασε επαφή με το ηλιακό φώς.

6. Μην ανακινείς το μπουκάλι του αρώματος σου

Η ανακίνηση του μπουκαλιού μπορεί να επιτρέψει να μπει ο αέρας μέσα στο μπουκάλι, να αναμειχθεί με το άρωμα, με αποτέλεσμα να μειωθεί η διάρκεια ζωής του.

Φωτογραφία: Pexels.com

You may also like