Πώς αντιμετωπίζουμε την ξηρή επιδερμίδα το καλοκαίρι;

Όταν σκεφτόμαστε το ξηρό δέρμα, το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι οι ψυχρές θερμοκρασίες του χειμώνα. Αν και δεν είναι τόσο συνηθισμένο, το καλοκαίρι, οι ξηροί τύποι δέρματος μπορούν να υποφέρουν εξίσου από την στέρηση υγρασίας σε εκείνους τους θερμούς μήνες. Μεταξύ της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο και των σκληρών χημικών ουσιών, όπως το χλώριο και το αλάτι, αυτή η εποχή μπορεί να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο δέρμα μας. Υπάρχει λύση στο πρόβλημα; Μα φυσικά. Και πιο συγκεκριμένα τέσσερις.

1. Εάν το δέρμα σας είναι ξηρό, θα πρέπει να προσθέσετε στη καθημερινή σας ρουτίνα, μια ενυδατική κρέμα που θα θρέψει το δέρμα σας και θα αποκαταστήσει την υγρασία του. Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική αφού καθαρίσετε την επιδερμίδα σας ή μετά από πολύωρη παραμονή στον ήλιο για να δώσετε μακράς διάρκειας ενυδάτωση. Οι ενυδατικές sheet masks, θα σας φανούν εξίσου χρήσιμες, αυτή την εποχή του χρόνου, που το δέρμα μας διψάει ακόμα περισσότερο.

 2. Εάν νομίζετε ότι οι συσκευές παραγωγής ζεστού αέρα, είναι η μόνη τεχνητή πηγή που μπορεί να στεγνώσει ορατά το δέρμα σας, ξανασκεφτείτε το. Τα κλιματιστικά μπορούν να απορροφήσουν την υγρασία του αέρα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ξηρό δέρμα το καλοκαίρι. Αν δεν μπορείτε να τους αποφύγετε – όπως στο γραφείο για παράδειγμα – βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε το δέρμα σας ενυδατωμένο πριν και μετά από την επαφή μαζί τους.

3. Οι ενυδατικές κρέμες και οι μάσκες προσώπου είναι ιδανικές για την προσθήκη υγρασίας στην επιφάνεια του δέρματος, αλλά έχετε δοκιμάσει ποτέ να ενσωματώσετε ένα ενυδατικό face mist στην καθημερινή σας ρουτίνα; Πολλοί άνθρωποι τα απορρίπτουν ως περιττές αγορές, αλλά πιστέψτε μας. Μπορούν να κάνουν θαύματα στις ξηρές επιδερμίδες, μιας και είναι μια αναζωογονητική επιλογή για να «ξυπνήσετε» την όψη του δέρματος, είτε στο γραφείο είτε στην παραλία.

 4. Ένα από τα μειονεκτήματα του καλοκαιριού είναι ο αυξημένος κίνδυνος ηλιακού εγκαύματος λόγω παρατεταμένων χρονικών περιόδων που περνάμε σε εξωτερικούς χώρους. Ενώ η εφαρμογή και η επανεφαρμογή των αντηλιακών μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή εγκαύματος από τον ήλιο, αν δεν είστε επιμελείς, θα μπορούσατε να καταλήξετε με ερεθισμένο δέρμα. Για να απαλύνετε τον ερεθισμό, εφαρμόστε αλόη βέρα, μια ενυδατική δύναμη με αντισηπτικά οφέλη. Από τις κρέμες έως τις λοσιόν, μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο, αλόη βέρα, σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων περιποίησης του δέρματος.

You may also like