Πώς θα αποκτήσουμε την απόλυτη αφοσίωση του συντρόφου μας;

               Αυτό που συνήθως κάνει εμάς τις γυναίκες να σκεφτόμαστε πως είμαστε ασφαλείς αλλά και απόλυτα ευτυχισμένες σε μία σχέση είναι η πεποίθηση πως αυτό συμβαίνει επειδή έχουμε πολλά κοινά με το σύντροφό μας κι επειδή κι η σεξουαλική μας ζωή είναι… υγιέστατη! Η αλήθεια, όμως είναι πως για το σύντροφό μας δεν είναι αυτά που έχουν σημασία ώστε να είναι κάτι παραπάνω από μία ευχάριστη παρέα ή ένας εξαιρετικός sex partner. Πώς, λοιπόν, μπορούμε, να επιβεβαιώσουμε πως ο άνθρωπος που είναι δίπλα μας είναι όντως ερωτευμένος μαζί μας κι όχι απλά “ευχαριστημένος”;

               Κατ’ αρχήν, πρέπει να σταματήσουμε να τον πολιορκούμε με τη μέθοδο των κοινών. Τι σημαίνει αυτό; Πρέπει να σταματήσουμε να βασιζόμαστε στα κοινά μας ενδιαφέροντα ή στις κοινές πεποιθήσεις μας. Μπορεί αυτή η σύμπνοια να του προκαλεί ευχαρίστηση σε μία συζήτηση, αλλά αυτό δε σημαίνει πως υπάρχει και χημεία ανάμεσά μας.

               Στη συνέχεια, είναι καιρός να καταρριφθεί ο μύθος πως το σεξ είναι αυτό που θα τον κάνει να μην παίρνει το βλέμμα του από πάνω μας στιγμή. Όσο άψογο και να είναι αυτό, εξακολουθεί να είναι μόνο ένα μέρος της συνολικής εικόνας που έχει για εμάς. Το καλό σεξ δεν τον κάνει αυτόματα σύντροφό ζωής. Κι όσο πιο γρήγορα αποστραφούμε από αυτήν την πεποίθηση, τόσο μικρότερη θα είναι η πιθανότητα να απογοητευτούμε αν τυχόν η χημεία ανάμεσά μας δεν είναι αυτή που κι οι δύο αναζητούμε.

               Ο μόνος δρόμος, ο σωστός δρόμος, όσο κλισέ κι αν ακούγεται, είναι να του δώσεις την ευκαιρία να αισθανθεί τα αισθήματά σου – με λίγα λόγια να σε δει όπως ακριβώς είσαι. Μπορεί να τους κατηγορούμε πως δεν είναι συναισθηματικοί, όμως, οι άντρες δίνουν εξίσου βάση στα συναισθήματα. Αυτό, όμως, συμβαίνει όταν εμείς πρώτες του έχουμε δώσει τη δυνατότητα να αντιληφθεί όσα νιώθουμε εμείς ώστε στη συνέχεια να νιώσει κι εκείνος ασφαλής να εκδηλώσει τα δικά του. Δε μιλάμε να παραστήσουμε τη “damsel in distress’ σε καμία περίπτωση. Απλά δε χρειάζεται πια να κρύβουμε τη θηλυκότητά μας και κυρίως τον πραγματικό μας εαυτό. Κι όταν γίνεται αυτή η έκφραση των συναισθημάτων μας, πρέπει να είναι σαφής κι όχι με υπονοούμενα, όπως συχνά μας… κατηγορούν πως κάνουμε – κι όχι άδικα, αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς!

               Το να είμαστε απλά ο εαυτός μας μπορεί να μας χαρίσει πραγματικά την ευκαιρία της ευτυχίας. Ας το έχουμε υπ’ όψιν ενόσω την αναζητούμε…!

You may also like