Πώς θα εκπληρώσεις τους στόχους σου το 2018

Πέρασε το πρώτο δεκαπενθήμερο του ’18, κι έχουμε μία ιδέα για το πώς πάνε τα πράγματα. Όμως παραμένει “Επικίνδυνη” εποχή, καθώς είναι η περίοδος που έχεις θέσει τους στόχους σου και παίρνεις νέες αποφάσεις, να προσπαθήσεις με κάθε τρόπο να βάλεις τα θεμέλια για να χτίσεις όσο πιο συναρπαστικά μπορείς την ζωή σου. Πάρε μία βαθιά ανάσα, κάτσε αναπαυτικά και δες πως με κάποιους απλούς τρόπους θα φτάσεις να πραγματοποιήσεις έναν-έναν τους στόχους για το 2018.

  • Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο: Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να σκεφτείς τι πραγματικά θέλεις στην νέα αρχή που είσαι έτοιμη να κάνεις. Γράψε τις προτεραιότητες σου, τις προσδοκίες σου και προσπάθησε να φανταστείς πως θα ήθελες τον εαυτό σου ακριβώς ένα χρόνο μετά αυτό θα σε βοηθήσει να βάλεις τα πράγματα σε μία σειρά. Πάνω από όλα θέλουμε οργάνωση.

 

  • Άντρα θέλω τώρα τον θέλω; Βλέπεις όλη σου την παρέα ζευγαρωμένη; Βαρέθηκες να τελειώνει το κρασί στο ποτήρι σου και να σου λένε  Θα καλοπαντευτείς”. Ή μήπως κουράστηκες από τα γιορτινά τραπέζια που σου λένε όλες οι θείες σου την πλέον κλασική φράση “Πότε θα φάμε κουφετάκια;” . Σε καταλαβαίνω είναι λογικό θέλεις να αγαπήσεις και να αγαπηθείς. Αλλά μήπως το σκέφτεσαι περισσότερο από τι πρέπει; Η σου έχει γίνει έμμονη ιδέα να κάνεις σχέση; Ψυχραιμία! Μόνο αν το ξεχάσεις και δεν σε απασχολεί τόσο το θέμα της σχέση να ξέρεις ότι τότε είναι η ιδανική στιγμή που θα έρθει ο γαλάζιος πρίγκηπας που θα σε πάρει να φύγετε στο άγνωστο κόσμο της αγάπης!

 

  • Δουλειά ή εργασία; Δύο λέξεις που νομίζουμε ότι είναι συνώνυμες αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Έψαχνες για μία εργασία καιρό τώρα και επιτέλους έγινε η πολυπόθητη πρόσληψη σου όμως όχι στην θέση που ακριβώς ήθελες. Είπες με το αφεντικό σου να ξεκινήσεις σαν βοηθητικό προσωπικό και σιγά σιγά με τις δυνατότητές σου θα ανέβαινες τα σκαλοπάτια για μία καλύτερη θέση. Για δικούς λόγους όμως μπορεί να το αμέλησες ή να έχεις βολευτεί γιατί κακά τα ψέματα στις μέρες μας θέλεις απλώς μία εργασία. Αλλά να θυμάσαι ποτέ δεν θα σου χτυπήσει το αφεντικό σου την πόρτα για μία καλύτερη θέση ή για μία προαγωγή. Οπότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συζητήσεις με το αφεντικό σου για κάτι καλύτερο εσύ θα έχεις κάνει μία προσπάθεια και εκείνος θα το σκεφτεί από το να πάρει μία καινούργια εκπαιδευόμενη θα προτιμήσει εσένα που είσαι καιρό στην δουλειά και πλέον μπορείς να διαχειριστείς καλύτερα τους απαιτητικούς και δύστροπους πελάτες. Η ζωή θέλει τόλμη ήρθε στιγμή να αποκτήσεις για να πραγματοποιήσεις ένα μεγάλο σου στόχο.

 

  • Πάμε όλοι μαζί γυμναστήριο; Πάντα ήθελες να αποκτήσεις ένα υπέροχο σώμα. Όμως πάντα κάτι σε σταματούσε ίσως να ήταν η μυρωδιά από τα κεφτεδάκια που τηγάνιζε η γειτόνισσά σου ή υπέροχη γεύση ενός προφιτερόλ. Έχεις δύναμη να τα καταφέρεις και να μην υποκύψεις στην σοκολατένια αποπλάνηση. Αν το θελήσεις πραγματικά θα καταφέρεις να κατεβάσεις τα νούμερα στην ζυγαριά και επιτέλους θα ξαναχωρέσεις στο καταχωνιασμένο τζιν της ντουλάπας σου.

  • Ότι μας δένει με τα παλιά είναι οι κακές συνήθειες: Μπορεί να αργείς στα ραντεβού σου; Να καπνίζεις; Να είσαι αναβλητική; Μπορείς από φέτος να το διορθώσεις. Όταν θέλεις να είσαι στην ώρα σου άρχισε να ετοιμάζεσαι πιο νωρίς για μία έξοδο. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις το outfit που φορέσεις αρκετές ώρες πριν μία έξοδο. Όσο αναφορά το κάπνισμα είναι η πιο κακιά συνήθεια όσο άρωμα και να ρίξεις πάνω σου η μυρωδιά του τσιγάρου υπερισχύει. Σε περίπτωση που δεν μπορείς να το κόψεις προτίμησε ένα ηλεκτρονικό με μία από τις χιλιάδες γεύσεις που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Τέλος αν είσαι αναβλητική θα αναφέρω μία φράση αρκετά κλισέ αλλά πάντα επίκαιρη “μην αφήνεις κάτι για αύριο ενώ μπορείς να το κάνεις τώρα”.

 

  • Φίλη ή φίδι; Ιδού το ερώτημα. Άφησε πίσω στο 2017 μία φίλη που ίσως δεν είχε και την καλύτερη συμπεριφορά απεναντί σου. Να θυμάσαι ότι πάντα κάποιοι μένουν και κάποιοι φεύγουν. Αν ξαναδώσεις μία ευκαιρία σε μία φίλη που σου φέρθηκε με το χειρότερο τρόπο να ξέρεις ότι αν το έκανε μία φορά μπορεί και δεύτερη και τρίτη,. Οπότε μην χάνεις άδικα το χρόνο σου.

Απόδειξε ότι το ακατόρθωτο του χθες μπορεί να γίνει η επιθυμία του αύριο αρκεί να πάρεις εσύ την απόφαση. Το μέλλον είναι στο χέρι σου.

You may also like