Πώς να αντιμετωπίσετε την προϊσταμένη σας

woman managerΕίτε είστε νεοεισερχόμενη σε μια εταιρία, είτε πραγματοποιήσατε μια εσωτερική αλλαγή, προτεραιότητά σας πάντα πρέπει να είναι το πως θα εντυπωσιάσετε το νέο σας διευθυντή και πως θα γίνετε το δεξί του χέρι. Εάν ο διεύθυντής σας είναι γυναίκα, μελετήστε τον τρόπο με τον οποίο θα τραβήξετε την προσοχή της και θα γίνετε “ο άνθρωπός της” στο γραφείο.(…)

Να έχετε πάντα στο μυαλό σας ποιες είναι οι προτιμήσεις της και μάθετε να ακούτε προσεχτικά όλα όσα σας λέει. Εάν ακολουθήσετε τα παραπάνω, να είστε σίγουρη ότι θα βάλετε τα θεμέλια για τη δημιουργία μιας αρμονικής επαγγελματικής σχέσης. Επιπλέον, σας προτείνουμε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα που θα συνεισφέρουν στην προσπάθειάς σας.

#1. Αποφεύγετε να συμπεριφέρεστε στη διευθύντριά σας με διαφορετικό τρόπο από ότι στους άντρες managers. Εάν πράξετε το αντίθετο να είστε σίγουρη ότι θα το αντιληφθεί και σίγουρα δεν θα λειτουργήσει υπέρ σας. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιήστε τον ίδιο σεβασμό και τον ίδιο απλό τρόπο ομιλία που χρησιμοποιείτε με οποιονδήποτε άλλο, φροντίζοντας να καταλάβει ότι τη θεωρείτε ισότιμη με τους υπόλοιπους managers.

#2. Μελετήστε τις μεθόδους που επιλέγει να εφαρμόζει για την ηγεσία και τον έλεγχο στους υφισταμένους της και συμμορφωθείτε απόλυτα με αυτές. Για παράδειγμα πολλές γυναίκες managers, προτιμούν να διαχειρίζονται το προσωπικό τους ακολουθώντας διάφορες μεθόδους όπως το coaching ή το mentoring, ενώ αντιθέτως οι άνδρες προτιμούν συχνά να διοικούν το προσωπικό τους δίδοντας εντολές ή υπαγορεύοντας αυτό που επιθυμούν.

#3. Να είστε πρόθυμες και αρκετά ευέλικτες στην αντιμετώπιση και διαχείριση των θεμάτων που σας αναθέτει και λάβετε υπόψη σας ότι οι γυναίκες εύκολα αμφιταλαντεύονται σε διλήμματα που απορρέουν από τις διοικητικές τους θέσεις. Τέλος έχετε κατά νου πως το να τεμπελιάζετε και να βρίσκετε διαρκώς δικαιολογίες για να καλύπτετε δυσάρεστες καταστάσεις, σίγουρα δεν είναι ο σωστός τρόπος για να εντυπωσιάσετε μια γυναίκα manager.

 

Πηγή: http://www.executiveassistants.gr/

You may also like