Σε δημοπρασία εξώφυλλα βιβλίων «Harry Potter»

Harry Potter 4  Οι εικονογραφήσεις δύο από τα πρώτα βιβλία «Harry Potter» πρόκειται να πουληθούν σε δημοπρασία στο Los Angeles αυτή την εβδομάδα.

Ο Βρετανός καλλιτέχνης Cliff Wright είχε αναλάβει τα εξώφυλλα με μελάνι και νερομπογιές για τα εξώφυλλα της «Κάμαρας με τα Μυστικά» του 1998 και του «Αιχμαλώτου του Αζκαμπάν» της επόμενης χρονιάς.

Η αρχική τιμή για το εξώφυλλο της «Κάμαρας με τα Μυστικά» είναι είκοσι χιλιάδες δολάρια κι απεικονίζονται ο Χάρυ κι ο Ρον Γουίζλι στο ιπτάμενο Ford Anglia, με το Hedwig, τη λευκή κουκουβάγια του Harry, στο πίσω κάθισμα. Πρόκειται για το εξώφυλλο του δεύτερου βιβλίου της σειράς, διαστάσεων 57,2 x 48,3 cm.

Harry Potter 2α

Όσο για το άλλο σκίτσο για τον «Αιχμάλωτο του Αζκαμπάν» του 1999, εκεί απεικονίζονται ο Χάρυ κι η Ερμιόνη καβάλα στον Buckbeak, το μυθικό Ιππόγρυππα. Η αρχική τιμή για το διαστάσεων 14 x 12,7 cm είναι τα 12.500 δολάρια.

Και τα δύο κομμάτια θα δημοπρατηθούν αύριο, Πέμπτη 27 Μαρτίου, από τον οίκο δημοπρασιών Nate D. Sanders στο Los Angeles.

Η συγγραφέας J. K. Rowling έγραψε επτά βιβλία με ήρωα το Harry Potter, με τη σειρά να γίνεται στη συνέχεια μία απίστευτα επιτυχημένη σειρά ταινιών με πρωταγωνιστές τους Daniel Radcliffe, Emma Watson και Rupert Grint. Επίσης οι ταινίες και τα βιβλία έχουν γίνει έμπνευση για τη δημιουργία θεματικών πάρκων στο Hertfordshire και το Orlando, ενώ μία επερχόμενη θεατρική παράσταση βρίσκεται στα «σκαριά».

Πηγή: BBC
Photos: Pinterest 

 

Προσωπικό σχόλιο: Ότι τώρα δε θα υπάρξουν και μερικές χιλιάδες «τρελοί» που θα αρχίζουν να πλειοδοτούν για τα δύο εξώφυλλα, ε; :P

You may also like