Σκολίωση; Αυτό το πρόγραμμα yoga θα ενδυναμώσει τη σπονδυλική σας στήλη

Ένα πλήρες πρόγραμμα άσκησης για την ενδυνάμωση της σπονδυλικής στήλης.

Η σκολίωση είναι μία ιατρική κατάσταση, κατά την οποία η σπονδυλική στήλη ενός ατόμουέχει μία πλάγια καμπύλη, σχηματίζοντας συνήθως το γράμμα «S» ή «C».Τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για την εμφάνιση της πάθησης («ιδιοπαθής σκολίωση») αλλά έχει την τάση να είναι μία κληρονομική κατάσταση. Άλλες αιτίες εμφάνισή της μπορούν να είναι έτερες ιατρικές παθήσεις, όπως οι μυϊκοί σπασμοί, η νευροϊνωμάτωση και το σύνδρομο Marfan.

Περίπου το 3% των ανθρώπων πάσχει από σκολίωση και εμφανίζεται συχνότερα ανάμεσα στις ηλικίες των 10 και των 20 ετών, με τα κορίτσια να είναι πιο ευπαθή. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν: πόνο στην πλάτη, τους ώμους και τον αυχένα, άνισο μυϊκό σύστημα στη μία πλευρά της σπονδυλικής στήλης, άνισο μήκος χεριών, ποδιών ή γοφών, δυσκοιλιότητα λόγω της πίεσης τους στομάχου ή των εντέρων, επίπονη έμμηνο ρήση, κ.α.

Η ηθοποιός, επιχειρηματίας και δασκάλα yoga, Adrienne Mishler, από το Austin του Texas, δημιούργησε το «Yoga for Scoliosis», που ουσιαστικά είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα yogaμε έμφαση στη σπονδυλική στήλη. Δεν είναι απαραίτητο, όμως, να έχει κάποιος σκολίωση για να το επιλέξει, αφού η συγκεκριμένη άσκηση βοηθά οποιονδήποτε θέλει να βελτιώσει τη στάση του σώματός του αλλά και την ψυχική του υγεία, μέσα σε μόλις 25 λεπτά τη φορά.

You may also like