Σπαράγγια με μπέικον & αμύγδαλα, από την Έλενα Σμπώκου

Μερικές σαλάτες είναι στην πραγματικότητα ένα πλήρες γεύμα !Φρέσκα λαχανικά της εποχής, όσπρια, αυγό, κοτόπουλο ή ότι άλλο έχεις στο ψυγείο μπορούν να γίνουν ένα χορταστικό μεσημεριανό στο γραφείο ή ένα ελαφρύ βραδινό. Τα λαχανικά είναι πηγή ζωής για όλους μας και εκτός από την εύκολη λύση για όταν θέλουμε να κάνουμε δίαιτα μας δίνουν ενέργεια , υγεία και βοηθούν να είμαστε πιο όμορφοι καθώς όλα τα οι βιταμίνες,τα οξέα και οι φυτικές ίνες συνδυάζονται και μας χαρίζουν λαμπερό δέρμα και καλή υγεία.
Τι καλύτερο λοιπόν από το να απολαύσεις μια σαλάτα γεμάτη φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά.

ΥΛΙΚΑ:
7-10 σπαράγγια
1 φέτα μπέικον
10 αμύγδαλα ανάλατα καβουρδισμένα
παρθένο ελαιόλαδο
φρεσκος χυμός λεμονιού

10351152_10152389210073937_3478718219407688190_nΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ετοιμάζεις στον ατμό ( ή βράζεις για 5 λεπτά) 7-10 σπαράγγια και τα κόβεις σε μέτρια κομμάτια. Τσιγαρίζεις ψιλοκομμένο μπέικον μέχρι να γίνει πολύ τραγανιστό. Καβουρδίζεις σε ένα αντικολλητικό 10-12 χοντροκοπανισμένα αμύγδαλα ανάλατα. Σε ένα πιάτο βάζεις τα σπαράγγια, τα πασπαλίζεις με το μπέικον και τα αμύγδαλα. Ρίχνεις αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και λίγο χυμό λεμόνι αν θέλεις!

 

Μπείτε στο  Elena’s cooking για να διαβάσετε κι άλλες υπέροχες συνταγές της Έλενας Σμπώκου.

You may also like