Στο Netflix (τελικά) ο «Μικρός Πρίγκιπας»

The Little Prince 1Ενώ αναμενόταν πως στις 18 Μαρτίου ο «Μικρός Πρίγκιπας» θα έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες των ΗΠΑ μέσω της Paramount, η εταιρεία παραγωγής και διανομής άλλαξε «πλεύση». Έτσι η ταινία που ενθουσίασε το κοινό στο φεστιβάλ των Καννών τον περασμένο Μάιο προβάλλεται μόνο στους κινηματογράφους του Καναδά.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας. Mark Osborne, είχε κάνει μία δήλωση πριν λίγο καιρό όπου ανέφερε πως οι διαπραγματεύσεις με την Paramount ήταν «στον αέρα». Εξέφρασε, όμως, και την ελπίδα του πως ακόμη κι αν η Paramount εγκαταλείψει το σχέδιο διανομής του «Μικρού Πρίγκιπα», θα βρεθεί άλλη εταιρεία που θα αναλάβει το project.

Φυσικά κανείς δεν περίμενε πως αυτός ο διανομέας θα ήταν τελικά το… Netflix, ειδικά όταν το κοινό των ΗΠΑ έχει «προετοιμαστεί» για να δει στους κινηματογράφους την ταινία που τον περασμένο μήνα κέρδισε το βραβείο Cesar Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων. Δεδομένου, μάλιστα, και του γεγονότος πως η ταινία είχε παγκόσμια έσοδα 100 εκατομμυρίων δολαρίων, θα θεωρούσε κανείς πως οι εταιρείες διανομής θα ανταγωνίζονταν η μία την άλλη για το ποια θα καταφέρει να κλείσει τη συμφωνία.

Μένει τώρα η επίσημη ανακοίνωση για το πότε θα ξεκινήσει η προβολή της ταινίας μέσω το Netflix.

Η ταινία που συνδυάζει 3D animation και τεχνική stop-motion έκανε πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 31 Δεκεμβρίου του 2015. Και μιας που και το Netflix έφτασε πλέον στην Ελλάδα (και μάλιστα σιγά σιγά εμπλουτίζεται η ποικιλία ταινιών και σειρών), προσωπικά ανυπομονώ να προσθέσω το «Μικρό Πρίγκιπα» στη λίστα μου!

Πηγή: The Hollywood Reporter

You may also like