ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΥΡΕΝΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΨΗΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ (Foodurismo.com)

Ψητά ντοματίνια, σκόρδο, ελαιόλαδο και βασιλικό γίνονται μια βελούδινη, πεντανόστιμη τυρένια σάλτσα που απογειώνει τα αγαπημένα ζυμαρικά.

Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα μικρό κόλπο που θα λύσει ακόμα περισσότερο τα χέρια σας. Ψήστε τα ντοματίνια με το σκόρδο κάποια στιγμή που είστε εύκαιροι ή που έχετε ανάψει ήδη φούρνο για κάτι άλλο και κρατήστε τα ψημένα σε μπολ στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε τα όταν θέλετε να φάτε. Έτσι θα έχετε έτοιμο το φαγητό σε λίγα λεπτά, όσο δηλαδή χρειάζεται για να βράσουν τα ζυμαρικά. 

Θα χρειαστείτε:
  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 500 γρ. ντοματίνια
  • 125 γρ. κρεμώδες τυρί (ρικότα ή τυρί κρέμα ή μανούρι)
  • σκόρδο (κατά βούληση)
  • 125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 χούφτα φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • πιπέρι
Προετοιμασία:

Πλένουμε τα ντοματίνια. Τα κόβουμε στη μέση. Τα αδειάζουμε σε ένα μικρό πυρέξ ή αντικολλητικό ταψί. Προσθέτουμε και το σκόρδο κομμένο στα δύο, όσες σκελίδες χρησιμοποιήσουμε. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.

ψημένα ντοματίνια με σκόρδο

Ψήνουμε τα ντοματίνια για 20-30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Θέλουμε τα ντοματίνια και το σκόρδο να μαλακώσουν καλά και να βγάλουν τα υγρά τους. 

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού. Τα σουρώνουμε.

υλικά στο μπλέντερ

Βάζουμε τα ντοματίνια και το σκόρδο (χωρίς τις φλούδες του) σε ένα μπλέντερ, αδειάζουμε και όσο ζουμί υπάρχει στο ταψί που ψήσαμε τα ντοματίνια. Προσθέτουμε το τυρί, τον βασιλικό. Πολτοποιούμε καλά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν κρέμα.

Αδειάζουμε τη μισή κρέμα από τα ντοματίνια σε ένα μεγάλο σκεύος και ρίχνουμε μέσα και τα μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα.

ανακατεύουμε την κρέμα στα μακαρόνια

Ανακατεύουμε ξανά και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και πιπέρι.

Για να μαθαίνεις άμεσα ότι νέο αφορά το foodurismo, ακολούθησε το στο Facebook, στο instagram, στο pinterest αλλά κάνε και subscribe στο youtube

You may also like