Τα πιο όμορφα δισκοπωλεία στον κόσμο

Παρόλο που τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερα δισκοπωλεία ανά τον κόσμο κλείνουν, υπάρχουν ακόμα εντυπωσιακοί χώροι, στους οποίους μπορείς να ‘χαθείς’ ανάμεσα σε συλλογές από βινύλια, cd και κασέτες.
Το Flavorwire παρουσιάζει τα πιο όμορφα δισκοπωλεία στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου.

Rough Trade East – London, UK
London.UK
Το Rough Trade αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα δισκοπωλεία του 21ου αιώνα, στο οποίο μπορεί ο καθένας να πουλήσει τους δίσκους του. Το πρώτο παράρτημα του Rough Trade βρίσκεται στο δυτικό Λονδίνο, ενώ άνοιξε το 2007, σε μια δύσκολη εποχή για τη μουσική βιομηχανία. Πρόκειται για ένα γυάλινο αρχιτεκτονικό αριστούργημα με ανοιχτούς χώρους και μετατρέπει το ψάξιμο σε μια ευχάριστη βόλτα.

The Thing – Brooklyn, NY
The-Thng-Brooklyn, New York
Το δισκοπωλείο ‘The Thing’ στη Νέα Υόρκη περιέχει σκονισμένα κιβώτια και ράφια με δίσκους από όλα τα είδη της μουσικής. Οι θαμώνες του το αποκαλούν τον ‘παράδεισο των geeks’ , αφού ξοδεύουν ατελείωτες ώρες ψάχνοντας για μουσική στον λαβύρινθο, ο οποίος δεν είναι οργανωμένος και στα περισσότερα βινύλια δεν υπάρχει ταμπέλα κατάταξης. Παρόλα αυτά, έχει τη γοητεία του και θυμίζει παλαιότερες εποχές.

Tower Records – Tokyo, Japan
Tower Records - Tokyo, Japan
Όταν μεγάλα δισκοπωλεία άρχισαν να ‘καταρρέουν’ και να κλείνουν, το Tower Records κατάφερε να ξεπεράσει αυτή την κρίση του 2000 και μέχρι σήμερα αποτελεί το πιο διάσημο σημείο για τους μουσικόφιλους. Η εσωτερική διακόσμηση δεν έχει αλλάξει και μια βόλτα στο κατάστημα, σε γυρνάει στη δεκαετία του ’90, όταν πρωτοάνοιξε.

Euclid Records – New Orleans, LA
Euclid Records - New Orleans, LA
Το πολύχρωμο δισκοπωλείο της Νέας Ορλεάνης περιέχει τη μεγαλύτερη ποικιλία δίσκων που υπάρχει στον κόσμο. Λόγω του έντονου φούξια χρώματος, είτε θα προσελκύσει τον κόσμο ώστε να επισκεφτεί και το εσωτερικό του, είτε θα θεωρηθεί ‘κιτς’. Όπως και να έχει, αν ταξιδέψετε στην πόλη Bayou, μην χάσετε την ευκαιρία να ζήσετε αυτή την εμπειρία.

 

Amoeba Records – Los Angeles, CA
Amoeba Records - Los Angeles, CA
Τέλος, το ‘Amoeba Records’ είναι το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο δισκοπωλείο που έχετε δει ποτέ. Ένα ταξίδι στη δυτική ακτή δεν είναι πλήρες, εάν δεν αναζητήσετε μουσικά ακούσματα στο Amoeba, ένα κατάστημα το οποίο –μέχρι στιγμής- διαψεύδει τις φήμες που μιλούν για τον ‘θάνατο’ των δισκοπωλείων και γενικότερα την κρίση της μουσικής βιομηχανίας.

You may also like