Τα πιόνια “ζωντανεύουν” από τον Francesco Ridolfi

02-Chess-Portraits-White-KingΤα πιόνια του σκακιού ‘ζωντανεύουν’ μέσα από τη σειρά φωτογραφιών του Francesco Ridolfi, με τίτλο “Chess Portraits”.
Ο Ιταλός φωτογράφος με έδρα τις Μπολόνια, Μιλάνο και τις Βρυξέλλες, αποφάσισε να δώσει σάρκα και οστά στις φιγούρες ενός από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια στον κόσμο, δημιουργώντας τα πορτραίτα της Βασίλισσας, του Βασιλιά, του Επισκόπου, των ιπποτών και τα πιόνια.

Τα μοντέλα των φωτογραφιών, τα σκηνικά, τα κοστούμια και οι λεπτομέρειες, είναι τόσο σωστά επιλεγμένα, που φαντάζουν ιδανικές προσωποποιήσεις και θα τις θυμηθείτε σίγουρα στην επόμενη παρτίδα σκάκι.

04-Chess-Portraits-White-Rook

 

03-Chess-Portraits-White-Bishop‘Συχνά, στον καθένα από εμάς, οι αντίθετες κινήσεις γίνονται αισθητές και αναπληρώνονται μέσα μας, καθώς το φως φωτίζει και οι σκιές σκουραίνουν το μυαλό μας. Το άσπρο και το μαύρο, το καλό μετατρέπεται σε κακό’, επεξηγεί ο Ridolfi για το project, στην επίσημη σελίδα του. Τα στοιχεία του σκακιού αποτελούν ευκαιρία να εξερευνήσετε αυτή τη δυαδική υπόσταση και παρέχουν μια σειρά από αρχέτυπα, τα οποία εκφράζουν διαφορετικές πτυχές της ανθρώπινης φύσης.

05-Chess-Portraits-White-Knight

Ο Francesco Ridolfi είναι φωτογράφος με ειδικότητα στα πορτραίτα που συνήθως περιέχονται σε διαφημίσεις και editorials σχεδίων και προγραμμάτων.

07-Chess-Portraits-Black-Queen
Παρακολουθήστε το βίντεο με λήψεις από τα γυρίσματα της φωτογράφησης.

 

Για περισσότερα έργα του Ridolfi, επισκεφτείτε το http://www.francescoridolfi.com/portrait/

Photos: http://chessportraits.francescoridolfi.com/

You may also like