Πορτραίτα διασήμων από… σοκολάτα!

Η σοκολάτα, εκτός από «πρώτες βοήθειες» σε καταστάσεις… υπογλυκαιμίας, ίσως νομίζετε πως δε χρησιμοποιείται για κάτι άλλο. Ο Αυστραλός ζωγράφος Sid Chidiac μας διαψεύδει, καθώς η σοκολάτα είναι το υλικό με το οποίο δημιουργεί. Celebrities, πολιτικά πρόσωπα, ιστορικές φυσιογνωμίες, όλοι αυτοί παίρνουν ζωή με τη βοήθεια της «γλυκιάς αμαρτίας».

          01 Barack Obama

            O Chidiac λιώνει τη σοκολάτα κι έπειτα χρησιμοποιεί το πινέλο για να απλώσει το υλικό στον καμβά του. Αναμιγνύει λευκή και μαύρη σοκολάτα για να φτιάξει τους επιθυμητούς τόνους. Έτσι το αποτέλεσμα μοιάζει με έναν πίνακα που έγινε με λαδομπογιά.

            02 Marilyn Monroe

            Από το 2003 ο ζωγράφος έχει φτιάξει περίπου 70 πίνακες, με την αξία του καθενός να υπολογίζεται πάνω από 2000 δολάρια.

            03 Abraham Lincoln

            Μάλιστα πολλοί έχουν αποκαλέσει τον Chidiac «Vincent Van Gogh της σοκολάτας». Εδώ είναι ένα πορτραίτο ενός άλλου διάσημου ζωγράφου, του Pablo Picasso.

           04 Pablo Picasso

            Όσον αφορά τη δουλειά του, ο ίδιος επιστρατεύει το χιούμορ: «Είμαι ο μόνο ζωγράφος που δεν πρόκειται να πεινάσει. Μπορώ να φάω τη δουλειά μου!», σύμφωνα με δήλωσή του στο Caters News αναφορικά με το portfolio του.

        05 Madonna

            Αν θέλει να βάλει χρώμα στον πίνακα, ο Chidiac απλά προσθέτει χρώμα ζαχαροπλαστικής στη λευκή σοκολάτα. Μπορεί να του πάρει μέρες μέχρι να ολοκληρώσει έναν πίνακα. Εδώ η Βασίλισσα της Αγγλίας μοιάζει – παραδόξως! –  τόσο γλυκιά που θες να τη φας!

            06 Queen Elizabeth

            Κι εδώ επί τω – συγκεκριμένω – έργω!

            Chidiac Paints Queen Elizabeth

            Χάρη στο ταλέντο του αυτό, ο ζωγράφος έλαβε την πρόσκληση να γίνει μέλος της World Lebanese Culture Union στα Ηνωμένα Έθνη. Εδώ ένα πορτραίτο του JFK αποκλειστικά από σοκολάτα.

            (07 JFK

            «Ποτέ δεν περίμενα οι πίνακές μου να γίνουν τόσο δημοφιλείς», λέει ο 44χρονος Αυστραλός για τις δημιουργίες του.

            O Sid Chidiac γεννήθηκε στο Sydney της Αυστραλίας, αλλά μετακόμισε στο Λίβανο όταν ήταν μικρός. Δηλώνει μάλιστα ταυτισμένος με το Λιβανέζικο έθνος και συγκεκριμένα με το συγγραφέα Kahlil Gibran.

            Περισσότερα για τον Sid Chidiac μπορείτε να μάθετε στην επίσημη ιστοσελίδα του www.sidchidiac.com

            Πηγή: www.nydailynews.com

           Προσωπικό σχόλιο:  «Μην τη φάτε, κρεμάστε τη στους τοίχους του σπιτιού σας»; Δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσω άθικτη αυτή τη λιχουδιά!

Σχετικά άρθρα:

Ολυμπία Κρασαγάκη: Η διάσημη Ελληνίδα φωτογράφος που ενσαρκώνει τις έννοιες cool & happy

Ρωσία: Πούτιν και Μεντβέντεφ με (γυναικεία) εσώρουχα

Δέκα φωτογραφίες που άφησαν ιστορία

Γυναίκες φωτογράφοι στις αρχές του 20ου αιώνα

You may also like