Τα σχέδια του Παρισιού για να γίνει “πράσινη” πόλη της μόδας

Η μεγάλη πρωτοβουλία για τη συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το Παρίσι είναι για τους περισσότερους η κατεξοχήν πόλη της μόδας. Mαζί με το Μιλάνο, τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο αποτελούν τις τέσσερις πρωτεύουσες της μόδας, με την Paris Fashion Week να φιλοξενεί κάθε χρόνο πάνω από 100 σχεδιαστές και brands. Τώρα, όμως, το Παρίσι έβαλε σαν στόχο κάτι που σχετίζεται περισσότερο με την περιβαλλοντική συνείδηση, δηλαδή να γίνει πιο “πράσινο”, με την πρωτοβουλία “Paris Good Fashion“.

Σύμφωνα με το WWD, η πρώην δημοσιογράφος μόδας Isabelle Lefort που ανακοίνωσε το γεγονός μαζί με την Αναπληρώτρια Δήμαρχο της πόλης, Antoinette Guhl, είπε:

“To Paris Good Fashion είναι μία ανοιχτή κοινότητα που ανασυντάσσει επαγγελματίες της μόδας, brands, επιχειρηματίες, σχεδιαστές και ειδικούς που θα δουλεύουν μαζί για να εδραιώσουν έναν χάρτη των βημάτων που μπορούν να γίνουν για να γίνει το Παρίσι η βιώσιμη πρωτεύουσα της μόδας”

Το εν λόγω εγχείρημα αποσκοπεί σε μία νέα, διαφορετική στροφή για το μέλλον της μόδας, με στόχο την εκτέλεση των διαδικασιών γύρω από τη μόδα (ενέργεια, επικοινωνία, διανομή, εύρεση πόρων) με πιο βιώσιμο τρόπο. Έτσι, όχι μόνο θα έχει να δείξει τη δική του θετική συμβολή στο θέμα της κλιματικής αλλαγής αλλά θα μπορέσει να εμπνεύσει κι άλλους να ακολουθήσουν στα χνάρια του.

“Ο ρόλος μας είναι να ενθαρρύνουμε τη δημιουργία ενώ παλεύουμε ενάντια στην κλιματική αλλαγή, να συνεχίσουμε την παραγωγή στη Γαλλία ενώ προστατεύουμε τους φυσικούς πόρους και να αναπτύξουμε τη βιομηχανία μας ενώ προστατεύουμε τους τεχνίτες μας. Ελπίζω αυτή η μέρα να σηματοδοτήσει την αρχή ενός συλλογικού κινήματος μέσα στη βιομηχανία της μόδας”, είπε η Guhl.

Η αποκάλυψη του χάρτη βιωσιμότητας για το 2019 θα γίνει σε ένα event τον Ιούνιο.

You may also like