Τα 4 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στο γυμναστήριο

Καινούργια χρονιά, καινούργια συνδρομή και στο γυμναστήριο. Καλώς ήλθατε λοιπόν. Το γυμναστήριο είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε το νέο έτος, αλλά μπορεί και να καταλήξει σαν όλες τις προηγούμενες απόπειρές σας. Με μια ακόμα πλαστικοποιημένη κάρτα στο πορτοφόλι σας που δεν θα χρησιμοποιείτε ποτέ. Για να σας βοηθήσουμε να αισθανθείτε άνετα στο γυμναστήριο και να πιάσετε τους στόχους που σχετίζονται με αυτό, ρωτήσαμε τους ανθρώπους που γνωρίζουν τους ασκούμενους καλύτερα από τον καθένα. Τους γυμναστές. Και με τη δικιά τους βοήθεια, ανακαλύψαμε μερικά από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι σχετικά με το γυμναστήριο, ώστε να μην εγκαταλείψετε αυτή τη φορά.

#1 Το να μπαίνετε μέσα στο γυμναστήριο, γνωρίζοντας ακριβώς το πρόγραμμα που θα ακολουθήσετε, θα σας βοηθήσει να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη σας από αυτό. Θα σας βοηθήσει επίσης να αισθανθείτε πιο σίγουροι. Μια ιδέα που μπορεί να επεκταθεί και στους γενικότερους στόχους της φυσικής σας κατάστασης. Οι περισσότεροι προσθέτουν το γυμναστήριο στους στόχους της νέας χρονιάς, καθώς επιθυμούν μια καλύτερη εικόνα του εαυτού τους. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν όμως, είναι ότι δεν έχουν συγκεκριμένο πλάνο ως προς τα αποτελέσματα που θέλουν να επιτύχουν. Βάλτε πρόγραμμα. Και κατά προτίμηση κατεβάστε τον πήχη ώστε να είναι πιο σίγουρο ότι θα μείνετε συγκεντρωμένοι στην εβδομαδιαία σας ρουτίνα. Για παράδειγμα δυο φορές την εβδομάδα και άλλη μία το Σαββατοκύριακο είναι αρκετές.

#2 Έχετε παραγγείλει ποτέ επανειλημμένα το ίδιο πράγμα σε ένα εστιατόριο μόνο και μόνο για να ανακαλύψετε μια μέρα πως το απέσυραν από το μενού, ώστε να αναγκαστείτε να παραγγείλετε κάτι καινούργιο το οποίο και σας άρεσε το ίδιο αν όχι περισσότερο; Το ίδιο συμβαίνει και με το γυμναστήριο. Είναι απλώς θέμα χρόνου να ανακαλύψετε νέα πράγματα. Δοκιμάστε τα ομαδικά προγράμματα ή το personal training. Ξεφύγετε από τα συνηθισμένα σας και δείτε κάτι καινούργιο. Μπορεί να σας εκπλήξει ευχάριστα και να βρείτε κάτι που πραγματικά σας δίνει κίνητρο.

#3 Το να «καβατζώνετε» τα μηχανήματα είναι ένα τεράστιο λάθος, και σίγουρα κάτι που εκνευρίζει και τους υπόλοιπους γύρω σας. Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να κάνετε τρία σετ στο όργανο για τους ώμους. Το να ρίχνετε την πετσέτα σας και να απομακρύνεστε από το όργανο για να ξεκουραστείτε, ή να χαζεύετε το κινητό σας, όσο ξεκουράζεστε ανάμεσα στα σετ, είναι άσχημο και αγενές. Κατά πρώτον οφείλετε να είσαστε συμπονετικοί απέναντι στους άλλους, ειδικά στις ώρες αιχμής του γυμναστηρίου, και κατά δεύτερον δοκιμάστε να γυμνάσετε κάποια άλλη μυϊκή ομάδα και επιστρέψτε αργότερα στην πρώτη. Υπάρχει και κάτι που λέγεται κυκλική προπόνηση.

#4 Ένα άλλο σύνηθες λάθος, είναι να μην δίνετε στον οργανισμό σας, τα «καύσιμα» που χρειάζεται πριν και μετά την προπόνησή σας. Να θυμάστε ότι η άσκηση στο τέλος της ημέρας προσδίδει έξτρα άγχος στο σώμα σας. Δώστε του το χρόνο και τα μέσα για να ηρεμήσει. Είναι εύκολο να αμελείτε το νερό σε μια κανονική μέρα, πόσο μάλλον σε μέρα άσκησης. Μείνετε ενυδατωμένοι όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και το χειμώνα, και θυμηθείτε να αναπληρώνετε τα χαμένα υγρά μετά την γυμναστική σας. Λάβετε υπόψη σας επίσης, ότι αυτό που βάζετε στο σώμα σας επηρεάζει τη δύναμη και την αντοχή σας κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης. Είναι πιο εύκολο να αποδώσετε στο μάξιμουμ, εάν προηγουμένως έχετε καταναλώσει ένα θρεπτικό και γεμάτο γεύμα και όχι αναψυκτικά και burger.

You may also like