Τολμήστε… μην βάζετε εμπόδια στο εαυτό σας

Πιο επίκαιρο από ποτέ! Η πρώτη εμπειρία της καραντίνας, η δεύτερη και η συνέχεια της.. Προσωπικά, θα ακολουθήσω το μονοπάτι της θετικής σκέψης σε όλη αυτή την διαδρομή και θα ακολουθήσω τακτικές που θα μου δίνουν τροφή για δημιουργικότητα και έμπνευση. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι περισσότεροι περιμένουμε ότι θα συμβεί το χειρότερο δυνατό και γιατί γενικά υποφέρουμε τόσο πολύ; Είναι επιλογή μας να στραφούμε μακριά από τις αρνητικές προσδοκίες, εννοείτε βλέπουμε τα προβλήματα, γιατί είναι σημαντικό να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις που εμφανίζονται στον δρόμο μας κάθε μέρα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να το βιώνουμε επί ώρες και ημέρες με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Tρεις συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν στο παρόν:

Μην φοβάστε την αβεβαιότητα

Πραγματικά, δεν υπάρχει τίποτα σε αυτή που πρέπει να σας φοβίζει. Είναι δυνατόν να έχουμε χιλιάδες αβεβαιότητες αλλά κανέναν φόβο. Το να μην ξέρετε τι να πιστέψετε είναι το κλειδί της ελευθερίας. Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται να πιστεύεται σε τίποτα πέρα από τον εαυτό σας, γιατί είστε μοναδικοί. Προσπαθείτε να χαλαρώνετε και να βλέπετε την αλήθεια του εαυτού σας χωρίς να φοβάστε να ακούτε τις ανησυχίες του.

Να είστε η αιτία, όχι το αποτέλεσμα

      Αν νιώθετε πως είστε έρμαιο των εξωτερικών συνθηκών ή περιστάσεων προσπαθήστε να δείτε, ότι τίποτα δεν μπορεί πραγματικά να σας βλάψει αν εσείς δεν το αφήσετε να σας αγγίξει. Αρκετές φορές, ίσως νιώθουμε πως δεν μπορούμε να βρούμε τον σωστό δρόμο στην ζωή μας, αυτό όμως πρόκειται για παρανόηση. Η ευφυΐα δεν έχει καμία σχέση με τα πτυχία ή τα βιβλία που έχει διαβάσει κανείς. Πραγματική ευφυία είναι η προθυμία να αλλάξεις μια λανθασμένη πεποίθηση που έχεις για τον εαυτό σου και πως να ενεργείς με αντίθετο τρόπο, έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Μόνο εσείς γνωρίζετε τι θέλετε πραγματικά

Τι είναι αυτό που επιθυμείτε πραγματικά; Ποιος είναι ο τελικός στόχος σας;Με άλλα λόγια, τι έιναι αυτό που επιθυμείτε πραγματικά; Μπορείτε να περιγράψετε πως θα θέλατε να ήταν η ζωή σας; Αν μπορείτε να απαντήσετε με ειλικρίνεια σε αυτό το ερώτημα, έχετε κάνει μια καλή αρχή. Μην τα βάζετε μαζί του αν μέχρι τώρα η ζωή σας δεν ήταν αυτή που θέλατε. Το τι κάνατε στο παρελθόν δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θέλετε να κάνετε τώρα. Δείξτε σεβασμό και αγάπη για την ζωή σας παρότι μπορεί να θέλετε να την αλλάξετε! Θα χρησιμοποιήσω μια ρήση που διάβασα τελευταία και ήταν αρκετά διδακτική και ενδιαφέρουσα:

 Ό,τι σκέφτεσαι αυτό γίνεσαι.

 Ό,τι νιώθεις, αυτό έλκεις.

Ό,τι φαντάζεσαι, αυτό δημιουργείς.

Βούδας

Photo credits:@ardaygreta (unsplash)

You may also like