Το πρώτο κατάστημα Decathlon στην Ελλάδα άνοιξε στο Mare West…

Αυτό κι αν είναι μεγάλο νέο, όχι μόνο για τους λάτρεις των δραστηριοτήτων, αλλά κυρίως ότι μία τόσο μεγάλη αλυσίδα παγκόσμιου βεληνεκούς επενδύει στην χώρα μας και συγκεκριμένα στο εμπορικό πάρκο της Κορίνθου, στο Mare West.

Πριν από λίγες μέρες είχα την ευκαιρία να κάνω την βόλτα μου στο Mare West και να επισκεφτώ το κατάστημα της Decathlon. Η αλήθεια είναι ότι ξύπνησαν αναμνήσεις, καθώς θυμήθηκα τα φοιτητικά μου χρόνια στην Lille, που συχνά-πυκνά μπαίναμε στο κατάστημα που ήταν στο κέντρο της πόλης και χαζεύαμε είδη για αθλήματα που τότε ήταν άγνωστα στην Ελλάδα.

Με περισσότερα από 310 σημεία πώλησης στην Γαλλία και περισσότερα από 1300 διεθνώς. Η Decathlon και οι ομάδες τις εργάζονται από το 1976 με μία συνεχή φιλοδοξία: Την επίτευξη καινοτομίας σε όλους τους τομείς και να παραμείνουν ο κύριος συνεργάτης όλων των αθλητών.

Αλλά ας γυρίσουμε στο σήμερα και σε όσα είδα στο πρώτο κατάστημα που άνοιξε στην Ελλάδα,  στη Κόρινθο, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά και την είσοδο της γαλλικής αλυσίδας στην Ελλάδα, με ένα κατάστημα1500τμ.

Το βασικό χαρακτηριστικό της Decathlon είναι ότι προσφέρει ρούχα και εξοπλισμό υψηλής ποιότητας για ΟΛΑ! τα σπορ/χόμπι, σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Στεγάζεται σε πολύ μεγάλα καταστήματα και δίνει έμφαση στο experience του πελάτη.  Με προϊόντα για 40 αθλήματα και αποκλειστικά προϊόντα υπογεγραμμένα από τα Passion Brands της Decathlon, το κατάστημα έρχεται να προσφέρει μία νέα εμπειρία στους αθλούμενους.

Σε μία αποκλειστική συνομιλία με τον François Finidori , Project leader του Decathlon στην Ελλάδα τον ρώτησα πώς έγινε η επιλογή του Mare West για πρώτο κατάστημα στην Ελλάδα.

«Αποφασίσαμε να έρθουμε στην Ελλάδα γιατί ήταν φυσικό και λογικό. Είμαστε μία γαλλική κι ευρωπαϊκή επιχείρηση. Έχουμε έρθει κοντά με τα χρόνια. Έχουμε ανοίξει καταστήματα στην Σλοβενία, στην Σλοβακία, στην Αυστρία, στην Κροατία, στην Ρουμανία και στην Βουλγαρία. Την επόμενη χρονιά θα μπούμε και στην αγορά της Σερβίας. Η Ελλάδα είναι ένα φανταστικό   μέρος για δραστηριότητες στην ύπαιθρο και θεωρούμε ότι μπορούμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της εξάσκησής τους χάρη στην μεγάλη ποικιλία των προϊόντων μας.

Είχαμε την ευκαιρία να ανοίξουμε ένα κατάστημα στην Κόρινθο μέσα στο Mare West. Πρόκειται για ένα εμπορικό πάρκο σωστά δομημένο, με εύκολη  πρόσβαση, εξωτερικό parking και με μία πολύ όμορφη «πασαρέλα» πάνω στην θάλασσα.

Από τα λόγια του κατάλαβα ότι ενδιαφέρονται να διοργανώνουν μικρής κλίμακας αθλητικά events και δοκιμές προϊόντων. Μάλιστα, για την καλύτερη διευκόλυνση των πελατών, λανσαρίστηκε και το site για online shopping.

Για να καταλάβει κανείς την φιλοσοφία της Decathlon δεν χρειάζεται να  επισκεφτεί το κατάστημα πολλές φορές. Με την πρώτη ματιά, μπορείτε να δείτε  (όπως και στις φωτογραφίες) ότι  θέλουν να προσφέρουν ευχαρίστηση κατά τη διάρκεια των αθλητικών δραστηριοτήτων σε ακόμα περισσότερο κόσμο.

 Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχει η δυνατότητα να βρούμε προϊόντα για όσο γίνεται περισσότερα αθλήματα μέσα σε ένα κατάστημα. Σύμφωνα με τον François Finidori , «βρίσκει κανείς εξοπλισμό  για αθλήματα που οι Έλληνες γνωρίζουν καλά όπως τα ομαδικά sports,για fitness, την κατάδυση, αλλά και για αθλήματα λιγότερο γνωστά όπως η τοξοβολία, το badminton, η αναρρίχηση και το ping pong.“

Επίσης είναι προφανές ότι η πλειοψηφία των προϊόντων κατασκευάζονται από τους ίδιους και υπογράφονται με τα δικά τους brands. «Αυτό μας επιτρέπει να μειώσουμε το κόστος και να χαμηλώσουμε τις τιμές, αλλά επίσης μας επιτρέπει να αφουγκραστούμε πιο εύκολα τις ανάγκες των πελατών μας, προσφέροντας πρωτοποριακά κι αποκλειστικά προϊόντα. »

Και αν αναρωτιέστε ποια είναι αυτά, σας δίνω ως παραδείγματα ευθύς αμέσως τη σκηνή Quechua 2 sec με εύκολο άνοιγμα, την πανοραμική μάσκα θαλάσσης Easybreath και το Rollnet (ρυθμιζόμενο δίχτυ επιτραπέζιας αντισφαίρισης) που μεταμορφώνει κάθε επιφάνεια σε χώρο παιχνιδιού.

Είναι γεγονός, η DECATHLON κατοχυρώνει τη θέση της ως πρωτοπόρος στο χώρο του αθλητισμού, κάνοντας την αρχή στην Ελλάδα με το Mare West.

Και φυσικά μετά τα ψώνια σας στη Decathlon, έχετε την ευκαιρία στο Mare West να απολαύσετε τη βόλτα σας στα υπόλοιπα καταστήματα, αλλά και το φαγητό σας στο Porto Antiquo, στο Αλεξάνδρειο ή να πιείτε τον καφέ σας στο Mikel με θέα τον Κορινθιακό. Κι αν έχει καλό καιρό, όπως προβλέπεται για τις επόμενες μέρες… μην ξεχάσετε να κάνετε την βόλτα σας δίπλα στην θάλασσα και τα παιδιά να παίξουν σε μία από τις υπέροχες παιδικές χαρές που υπάρχουν!

MARE WEST, μην πας μακριά… και η Decathlon είναι εδώ!

Ωράριο λειτουργίας:
Εμπορικά καταστήματα: Δευτέρα – Παρασκευή 9:00-21:00 Σάββατο: 9:00-20:00
ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ: Δευτέρα – Παρασκευή 8:00 – 21:00 Σάββατο: 8:00 – 20:00

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ : Κυριακή 30/12: 11:00-19:00 – 31/12: 9:00-18:00

You may also like