Το 2012 φεύγει, αλλά η ατζέντα συνεχίζει να γεμίζει

Η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να αποχαιρετίσει το 2012 και φυσικά το πρόγραμμα δε μένει κενό.

Ας δούμε λοιπόν τι μπορούμε να κάνουμε αυτό το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να σεργιανίσουμε.

 

 
Από την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου ξεκίνησε για δεύτερη χρονιά η επιτυχημένη παράσταση «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου» με τη Νένα Μεντή στο ρόλο της γνωστής στιχουργού. Η ζωή της ξετυλίγεται στη σκηνή παράλληλα με την ιστορία του Ελληνικού τραγουδιού, υπό τους ήχους τραγουδιών που όλοι κάποτε τραγουδήσαμε, όπως το «Είμ’ αητός χωρίς φτερά», το «Όνειρο Απατηλό» ή τα «Αλάνια». Δε θέλω να πω περισσότερα, πραγματικά. Είναι μία παράσταση που οφείλουμε να τη δούμε όλοι, μια που είναι μία καλή ευκαιρία για να γνωρίσουμε τις πολιτισμικές μας ρίζες. Για πληροφορίες σχετικά με τις ώρες των παραστάσεων και τις προπωλήσεις των εισιτηρίων μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με το θέατρο ΕΓΝΑΤΙΑ στο 2310-225172 .

 
Μέχρι την Κυριακή έχετε επίσης την ευκαιρία να δείτε τη μουσική παράσταση «I Pagliaci – plugged in» στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» (τηλ. 2310-869869 ). Ο Παλιάτσος, ο Αρλεκίνος κι η Κολομπίνα, οι γνωστοί χαρακτήρες της Comedia dell’Arte, συναντιούνται επάνω στη σκηνή σε μία σκοτεινή ερωτική ιστορία, όπου ένας φόνος θα αλλάξει όλα τα δεδομένα. Η παράσταση είναι βασισμένη πάνω στην όπερα του Ruggero Leoncavallo «I Pagliacci» και την άγνωστη μπαρόκ όπερα «L’Uccellatrice» του Niccolo Jomelli. Αποτέλεσμα μία μοντέρνα, hard rock παρουσίαση της ζωής και των παθών των ηρώων. Η σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα κοστούμια φέρουν την υπογραφή της Κασσάνδρας Δημοπούλου.

 

 
Τα Χριστούγεννα μπορεί να πέρασαν, αλλά μέχρι την Πρωτοχρονιά θα συνεχίσουμε να ακούμε τα χαρακτηριστικά τραγούδια των ημερών. Στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων, το Βαφοπούλειο φιλοξενεί το μουσικό σχήμα «Xmas Fun Band», το οποίο θα ερμηνεύσει το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου χριστουγεννιάτικες μελωδίες απ’ όλον τον κόσμο. Το σχήμα αποτελείται από 10 μουσικούς πνευστών και κρουστών από μπάντες και Φιλαρμονικές του Δήμου Θεσσαλονίκης και δημιουργούν ένα μοντέρνο κι ευχάριστο ρεπερτόριο. Η εκδήλωση ξεκινάει στις 20.30 κι η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Την τελευταία Κυριακή του χρόνου προτείνω να την αφιερώσετε στους μικρούς ήρωες της ζωής σας. Ναι, σε σας αναφέρομαι, Θεσσαλονικιές μανούλες του The K-magazine! Σας έχω, λοιπόν, δύο παιδικές παραστάσεις! Η πρώτη ολοκληρώνει τις εμφανίσεις της αυτήν την Κυριακή, ενώ η δεύτερη έκανε πρεμιέρα τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων.

 
«Ένα σπίτι παραμύθια» έχτισαν με μεράκι ο Σταμάτης Κραουνάκης κι η Λίνα Νικολακοπούλου. Η Ελευθερία Πάτση με την κιθάρα της καθοδηγεί τους ηθοποιούς κι ερμηνευτές Δημήτρη Δάγκαλη, Στελλίνα Βογιατζή, Ηλέκτρα Γωνιάδου και Απόλλωνα Δρικούδη και φέρνουν στη ζωή πέντε αγαπημένα παραμύθια, με τη συνοδεία του Τάσου Μάτζαρη στο πιάνο και του Νίκου Βαργιαμίδη στα κρουστά. «Τα καινούρια ρούχα του Αυτοκράτορα», η «Συναυλία των Ζώων», η «Πεντάμορφη και το Τέρας», η «Έξυπνη Γκρέτα» κι ο «Τζακ κι η Φασολιά». Πέντε ιστορίες με τις οποίες όλοι μεγαλώσαμε και συνεχίζουν να μεγαλώνουν πολλά παιδιά ζωντανεύουν στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» και το πάρτυ αρχίζει! Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το 2310-458591 .

 
Ονειρευτήκατε ποτέ να πάτε στη Χώρα του Ποτέ; Ε, λοιπόν, να η ευκαιρία! Στην Παιδική Σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου, ο Πήτερ Παν, το αγόρι που δε μεγαλώνει ποτέ, σας καλεί στη Χώρα του Ποτέ, για να γνωρίσετε την Τίνκερμπελ και τον Κάπτεν Χουκ. Το αγαπημένο παραμύθι του Τζέιμς Μάθιου Μπάρι παίρνει σάρκα και οστά στη σκηνή και το μαγικό ταξίδι ξεκινάει. Τι χρειάζεστε; Απλά να ενημερωθείτε για τις ώρες παραστάσεων από το 2315-200200 και… χαρούμενες σκέψεις για να πετάξετε μαζί με τον Πήτερ Παν!
Ό,τι κι αν κάνετε, πάντως αυτό το τελευταίο Σαββατοκύριακο του χρόνου, σας εύχομαι να το διασκεδάσετε με την ψυχή σας. Άλλωστε, στη Θεσσαλονίκη, ακόμη κι ένας περίπατος με ένα αγαπημένο πρόσωπο, είναι διασκέδαση!

You may also like