Το National Geographic γιορτάζει 125 χρόνια κυκλοφορίας

1985

1985

Το διάσημο περιοδικό ‘National Geographic’, γιορτάζει την 125η επέτειό του με ένα ειδικό τεύχος , το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο και θα είναι αφιερωμένο στο στοιχείο που το έκανε ξεχωριστό όλα αυτά τα χρόνια, τη φωτογραφία.

Το επετειακό τεύχος περιλαμβάνει τα καλύτερα, βραβευμένα φωτορεπορτάζ, τα οποία όχι μόνο παρουσιάζουν την αξιοθαύμαστη πορεία του περιοδικού, αλλά και μια εισαγωγή στο τι πρόκειται να ακολουθήσει στο μέλλον από την National Geographic Society. Εκτός όμως από τις εντυπωσιακές φωτογραφίες, στις σελίδες του τεύχους του Οκτωβρίου θα παρακολουθήσουμε την εικονογραφημένη αναδρομή του νέου μέσου που δημιούργησε το ‘National Geographic’, καθώς και πως αυτό μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μας, όσον αφορά τις μαρτυρίες και τη διορατικότητα πίσω από μια ιστορική είδηση.

1939

1939

1991

1991

 

‘Η φωτογραφία είναι ισχυρό εργαλείο και μια μορφή αυτό-έκφρασης’, δηλώνει ο Chris Johns,αρχισυντάκτης του περιοδικού ‘National Geographic’. ‘Η κοινοποίηση αυτών που βλέπεις και η εμπειρία μέσα από την κάμερα, σου επιτρέπει να ενώσεις, να ενθαρρύνεις και να εμπνεύσεις ανθρώπους ανά τον κόσμο’.

2010

2010

Ως μέρος της 125ης επετείου, το περιοδικό καλεί τους αναγνώστες και θεατές, να συμμετάσχουν στον εορτασμό, στέλνοντας φωτογραφίες στη 1 Οκτωβρίου για ένα καινούργιο ψηφιακό project, μια πλατφόρμα που θα ονομαστεί ‘Your Shot’.

2011 Ουγκάντα

2011 Ουγκάντα

 

2011

2011

Πηγή: Daily mail 

You may also like