Τροφές για δροσιά κι… ενυδάτωση!

Ένα καλά ενυδατωμένο σώμα είναι ένα υγιές σώμα. Πόσο μάλλον αυτήν την εποχή που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και χάνουμε υγρά κυρίως μέσω του ιδρώτα. Ας δούμε μερικές τροφές που παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτόν τον αγώνα!

01 Αγγούρι. Με περιεκτικότητα σε νερό που φτάνει το 96,7%, τη μεγαλύτερη από κάθε άλλη στερεά τροφή, το αγγούρι μπορεί να ενυδατώσει το σώμα μας προσθέτοντάς το σε σαλάτα ή σε γιαούρτι.

  02 Ντομάτα. Συνήθης “συνοδός” του αγγουριού ακόμη και στην πιο απλή σαλάτα, η ντομάτα παίζει σημαντικό ρόλο στην ενυδάτωση του οργανισμού με την περιεκτικότητάς της σε νερό κατά 94,5%. Όποια ποικιλία κι αν προτιμάμε, μπορούμε να την απολαύσουμε και σε σάντουιτς ή σε ορεκτικά με μοτσαρέλα και βασιλικό.

03 Φράουλες. Με 91% νερό στη δομή τους, οι φράουλες είναι κυρίαρχες στην κατηγορία των μούρων σε ό,τι αφορά την επαρκή ενυδάτωση του σώματος. Μπορούμε να τις προσθέσουμε στα smoothies μας, σε σνακ με γιαούρτι και φυσικά… να τις απολαύσουμε και σκέτες!

04 Καρπούζι. Καλοκαίρι χωρίς καρπούζι είναι σαν… “ζαμπόν δίχως λιπαρά”, όπως λέει και το γνωστό άσμα! Πλούσιο σε νερό με μία περιεκτικότητα που φτάνει το 91,5%, αλλά και σε λυκοπένιο (περισσότερο, μάλιστα κι από τη ντομάτα), το καρπούζι έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που βοηθά και στην καταπολέμηση του καρκίνου. Το τρώμε σκέτο ή το κάνουμε παγάκια και δίνουμε γεύση στο νερό μας!

  05 Μαρούλι iceberg. Η συγκεκριμένη ποικιλία είναι κάπως αδικημένη, μια που οι διατροφολόγοι συστήνουν τα πιο πράσινα λαχανικά, όπως το σπανάκι, καθώς περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες και βιταμίνη Κ. Τα πράγματα αλλάζουν το καλοκαίρι, μια που το μαρούλι iceberg έχει περιεκτικότητα νερού στο 95,6%. Μπορούμε να το προσθέσουμε σε μία σαλάτα με κοτόπουλο ή να αντικαταστήσουμε με αυτό τα ψωμάκια και τις τορτίγιες σε burgers και tacos αντίστοιχα.

  06 Σέλινο. Πλούσιο σε φυτικές ίνες, μόλις έξι θερμίδες ανά κοτσάνι και με μία περιεκτικότητα νερού στο 95,4%, το σέλινο μπορεί να μας χορτάσει και να μας ενυδατώσει. Φυσικά έχει μεγάλη θρεπτική αξία, καθώς περιέχει φολικό οξύ και βιταμίνες A, C και Κ.

07 Πράσινες πιπεριές. Όλες οι πιπεριές έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, αλλά οι πράσινες υπερτερούν με ένα ποσοστό στο 93,9%, όταν οι κόκκινες κι οι κίτρινες φτάνουν στο 92%. Οι πιπεριές επίσης είναι μία εξαιρετική επιλογή για σνακ, ειδικά όταν περιμένουμε να ετοιμαστεί το γεύμα μας.

Οι τροφές αυτές δίνουν τη δυνατότητα να τις χρησιμοποιήσουμε σε μία πληθώρα διατροφικών εναλλαγών. Εφόσον βρούμε την ιδανική για εμάς, έπειτα μπορούμε να απολαύσουμε τα οφέλη τους!

You may also like