Φυσικό αντηλιακό για προστασία & ενυδάτωση, από την Μαρτίνα Καμπούκου

9c18729cbf814fca1f491bebdde9e37aΤο καλοκαίρι πλησιάζει και το σώμα μας έχει ανάγκη να το φροντίσουμε περισσότερο και να το προστατεύσουμε. Ο ήλιος τόσο πολύτιμος στη ζωή μας αλλά και επικίνδυνος αν δεν προσέξουμε τους καυτούς μήνες του καλοκαιριού. Tο σημαντικότερο είναι να κρατάμε την επιδερμίδα μας λιπαρή και ενυδατωμένη για την υγεία του δέρματος και κατά της γήρανσης.

Η φύση μας έχει χαρίσει τα δικά της αντηλιακά βότανα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να αποφύγουμε τυχόν εγκαύματα, ως πρόσληψη, για την θρέψη και ενυδάτωση του δέρματος μας.

Σας δίνω μία δοκιμασμένη φυσική αντηλιακή λοσιόν για όλο το σώμα, μπορείτε να την χρησιμοποιείσετε και σε παιδιά:

Θα χρειαστούμε:

60 ml Σησαμέλαιο
35 ml Σιτέλαιο
35 gr jojoba

Εκτέλεση:
Αναμιγνύουμε τα έλαια και προσθέτουμε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας μας σε ένα σκούρο μπουκαλάκι τα ανακινούμε κάθε φορά πριν χρήση και φροντίζουμε να το αποθηκεύουμε σε σκιερό μέρος. Το εφαρμόζουμε σε στεγνό δέρμα 30 λεπτά πρίν την έκθεσή μας στον ήλιο με κυκλικές κινήσεις μέχρι να απορροφηθεί και να κάνει ένα φίλμ, αποφεύγουμε το πρόσωπο.

Tip:
Στην περίπτωση που δεν έχουμε κάποιο έλαιο από τα παραπάνω, μπορούμε κάλλιστα να τα αντικαταστήσουμε με κάποιο αντίστοιχο ευεργετικό έλαιο όπως το ελαιόλαδο ή το λάδι καρύδας ή καροτέλαιο ακόμα και λάδι καλέντουλας.

Προσοχή σε όσους έχουν αλλεργία σε κάποιο απο τα παραπάνω υλικά, η συνταγή σκοπό έχει την πρόταση χρήσης της σε υγιές άτομα και δεν έχει συμβουλευτικό ιατρικό χαρακτήρα, αν έχετε κάποια ευαισθησία στο δέρμα ή είστε έγκυος απευθυνθείτε πρώτα στον γιατρό σας.

Μαρτίνα Καμπούκου- Βοτανοθεραπεύτρια

You may also like