Φωτογραφικά παιχνίδια με τα κοσμήματα Marco Bicego

Η βόλτα μας στην Βουκουρεστίου με την αρχισυντάκτρια του bovary.gr, Ανδρονίκη Κολοβού, εξελίχθηκε διαφορετική από αυτό που περιμέναμε. Η επίσκεψη μας στη νέα boutique του ιταλού σχεδιαστή κοσμημάτων, Marco Bicego, επί της Βουκουρεστίου,  ξεκίνησε ως επαγγελματική συνάντηση αλλά έληξε ως ένα φωτογραφικό παιχνίδι με τον αντιπρόσωπο της εταιρείας, Αλέξη Μπολότα, την ιδιοκτήτρια του καταστήματος, Χρυσή Γαλέρου, και την Σύλβια Ιωάννου, συνεργάτιδα της εταιρείας PR, outstand.gr που μας είχε προσκαλέσει.

Το νέο κατάστημα στην Αθήνα, μετά τη Μύκονο και την Κρήτη, είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην επιδίωξη της μοναδικής εκείνης δημιουργικότητας που συνδυάζει την πιο παραδοσιακή Ιταλική τεχνογνωσία της χρυσοχοϊας με τις σοφιστικέ σύγχρονες τάσεις.  Στο στρατηγικό αυτό σημείο,  η Bicego θα προβάλει την μοναδική παράδοση της κοσμηματοποιΐας της Vicenza.

«Το λανσάρισμα της boutique στην Αθήνα αποτελεί ένα πολύ σπουδαίο και μεγάλο βήμα στην επέκταση του διεθνούς μας δικτύου και στην ενίσχυση της παρουσίας μας στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια κομβικής σημασίας Ευρωπαϊκή αγορά που έχει μεγαλώσει ραγδαία τα τελευταία χρόνια», Marco Bicego

 

Το κατάστημα προβάλλει το απαράμιλλο στυλ Marco Bicego, ενσωματώνοντας και υπογραμμίζοντας τον χαρακτήρα του brand, με ένα προσεκτικά δομημένο, «αρχιτεκτονικό» design και εκθαμβωτικά υλικά. Η πρόσοψη του είναι ολόκληρη φτιαγμένη από σκούρο μάρμαρο Emperador, ένα φυσικό υλικό με πλούσιες λευκές φλέβες, που βρίσκεται σε τέλειο διάλογο με τον πολύχρωμο τολμηρό πειραματισμό που χαρακτηρίζει τα κοσμήματα.

Το εσωτερικό της boutique διακρίνεται για την λιτή, μινιμαλιστική του άποψη: Καθαρές γραμμές και γεωμετρικές φόρμες συνδυάζονται με ένα φωτισμό που ανταποκρίνεται στο επίπεδο μιας καλλιτεχνικής έκθεσης. Οι καθρέφτες της εισόδου ισορροπούν μεταξύ του εστέτ και του λειτουργικού, τονίζοντας τη μεγαλοπρέπεια των πολύτιμων υλικών του χώρου, που παραμένει ωστόσο φυσικός, ενθαρρύνοντας κάθε επισκέπτη να δοκιμάσει τις δημιουργίες Marco Bicego, υπογραμμίζοντας το προσωπικό του στυλ.

Χάρις σε μια κληρονομιά, με βαθιές ρίζες στον χώρο και τον τόπο όπου γεννήθηκε η ιστορία της Ιταλικής κοσμηματοποιίας, ο Marco Bicego χάραξε ένα μοναδικό και απολύτως ξεχωριστό στυλ, μια απαλά πολυτελή κομψότητα που ακολουθεί τις γυναίκες στην καθημερινότητά τους, πάντοτε έντονη, πλούσια σε ύφος και προσωπικότητα.

Τα συγκεκριμένα κοσμήματα κατασκευάζονται με φροντίδα στο χέρι κι αποτελούν μια αναγνωρίσιμη εικόνα του Made in Italy, αγαπημένα από όλους, περιζήτητα διεθνώς και επιλεγμένα από δυναμικές γυναίκες με διεθνή ακτινοβολία όπως η Hillary Clinton, η Oprah Winfrey, η Melissa Gates ή η Kylie Minogue. Το καθένα έχει το δικό του χαρακτήρα και ψυχοσύνθεση, ενώ κάθε συλλογή πηγάζει από μια διαφορετική έμπνευση, όπως το ξεχωριστό υλικό, οι χρησιμοποιούμενες πέτρες, ή ακόμη η βαθιά σχέση του Marco Bicego με τη Φύση.

Όλα τα κοσμήματα είναι κατασκευασμένα από χρυσό 18 καρατίων και αποκλειστικής κοπής πολύτιμους λίθους, ειδικά επιλεγμένους ώστε να αναδεικνύουν το πανέμορφο εσωτερικό φως τους. Κάθε κόσμημα σχεδιάζεται και ολοκληρώνεται στα atelier της εταιρείας στο Trissino της Vicenza, χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή τεχνική χαρακτικής «bulino» και το περίφημο «coil twisting», αποτελώντας έτσι μια εκπληκτική και μοναδική στο είδος της δημιουργία.

You may also like