Χταπόδι Ψητό με Χούμους Κολοκύθας και Λάδι Μαϊντανού (AlwaysHungry.gr)

Αυτή η συνταγή για Χταπόδι Ψητό με Χούμους Κολοκύθας και Λάδι Μαϊντανού, από τον AlwaysHungry.gr, φαίνεται πολύ εντυπωσιακή και μπορείτε να την ετοιμάσετε  εύκολα και εσείς! Στην ουσία είναι μία κλασική συνταγή για χταπόδι ψητό και ένα εναλλακτικό χούμους με κολοκύθα σε μία δημιουργική παρουσίαση που θα σας χαρίσει μία εστιατορική εμπειρία.

Θα χρειαστείτε:

1 μεγάλο πλοκάμι χταποδιού
300 γρ κολοκύθα καθαρισμένη
170 γρ βρασμένα ρεβύθια
20 γρ ταχίνι απαλό
1 λεμόνι
1 χούφτα μαϊντανό
100 ml ελαιόλαδο
1/2 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
Λίγη άγρια ρόκα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Προετοιμασία:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° στον αέρα.

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τα καθαρισμένα κομμάτια της κολοκύθας, λίγο ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Τοποθετούμε την κολοκύθα σε ένα ταψί και ψήνουμε για 25 λεπτά στο φούρνο μέχρι να μαλακώσει και να καραμελώσει.

Τοποθετούμε τη ψημένη κολοκύθα στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά να γίνει πουρές. Προσθέτουμε το ταχίνι, 30 ml ελαιόλαδο, χυμό από μισό λεμόνι και τα βρασμένα ρεβύθια, εκτός από 1 κουταλιά που κρατάμε για το σερβίρισμα. Χτυπάμε πολύ καλά το χούμους κολοκύθας μέχρι να αποκτήσουμε μία λεία υφή. Αν είναι πολύ σφιχτό αραιώνουμε με λίγο νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Δοκιμάζουμε το hummus και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμη λεμόνι.

Παράλληλα λαδώνουμε ελαφρά το πλοκάμι του χταποδιού, προσθέτουμε λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνουμε στη σχάρα ή σε σχαροτήγανο για 10-15 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά, γυρνώντας το 1-2 φορές. Μόλις το χταπόδι μαλακώσει και μαγειρευτεί το αφαιρούμε και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Για το λάδι μαϊντανού χτυπάμε σε ένα μπλέντερ 100 ml ελαιόλαδο, 1 χούφτα μαϊντανό, 1/2 σκελίδα σκόρδο, 1 κτγ χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Σε κάθε πιάτο προσθέτουμε dots από το χούμους κολοκύθας, από πάνω φέτες από το χταπόδι και στο τέλος λίγο από το λάδι μαϊντανού.

Σερβίρουμε το Χταπόδι Ψητό με Χούμους Κολοκύθας και λάδι μαϊντανού μαζί με φυλλαράκια άγριας ρόκας και λίγα ολόκληρα ρεβύθια.

Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε τον AlwaysHungry.gr στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!

You may also like