Όταν οι διάσημοι γίνονται ήρωες στην πραγματική ζωή, από τη Νατάσα Σχοινά

Είναι διάσημοι, είναι λαμπεροί, έχουν ζωές που όλοι μας λίγο ή πολύ ζηλεύουμε, όμως, πίσω από το τέλειο φαινομενικά κόσμο τους κρύβεται ένα «βαρύ» παρελθόν. Γεγονότα που έχουν σημαδέψει τις ζωές του φαντάζουν να είναι σκηνές από αστυνομικές και δραματικές ταινίες. Παρά, όμως, τα όσα έχουν ζήσει βρήκαν τη δύναμη να συνεχίσουν και να πολεμήσουν για τη ζωή τους πιο πολύ από ποτέ.

Jennifer Hudson

H τραγουδίστρια και βραβευμένη ηθοποιός Jennifer Hudson, περίπου 6 χρόνια πριν, έζησε έναν πραγματικό εφιάλτη, όταν ο εν διαστάσει άντρας της αδερφής της, William Balfour, πυροβόλησε και σκότωσε τη μητέρα, τον αδερφό και τον ανιψιό της σε μία έκρηξη θυμού, όπως ονομάστηκε. Η Hudson όχι μόνο συγχώρησε τον δολοφόνο αλλά ίδρυσε κι ένα φιλανθρωπικό οργανισμό προς τιμήν του ανιψιού της με όνομα «Julian. D. King Foundation».

Ο οργανισμός στοχεύει «στο να παρέχει σταθερότητα, υποστήριξη και θετικές εμπειρίες για παιδιά από όλα τα υπόβαθρα για να βοηθήσει να γίνουν παραγωγικοί, σίγουροι και ευτυχισμένοι ενήλικες».

Liam Neeson

Ο αγαπημένος Αμερικάνος ηθοποιός Liam Neeson το 2009 έχασε τη σύζυγό τους (επίσης ηθοποιό) Natasha Richardson σε ένα τραγικό ατύχημα την ώρα που έκανε σκι στο Μόντρεαλ. Όταν η σύζυγός του διαγνώστηκε «εγκεφαλικά νεκρή» εκείνος την κράτησε σε τεχνητή υποστήριξη, μέχρι όλοι οι συγγενείς να την αποχαιρετήσουν ενώ μετά επέτρεψε τη δωρεά τριών οργάνων της (καρδιά, συκώτι και νεφρά) για να βοηθήσει άλλους να ζήσουν.

Oprah Winfrey

Η πλέον επιτυχημένη παρουσιάστρια και γενικά γυναίκα αυτήν τη στιγμή δε βρήκε ένα δρόμο στρωμένο με ροδοπέταλα. Το ακριβώς αντίθετο. Στα 10 της χρόνια έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από  μέλη της οικογένειά της, καταλήγοντας στην εφηβεία σε συνεχή σεξουαλική εκμετάλλευση. Έμεινε έγκυος, όταν ήταν μόλις 14 αλλά έχασε το μωρό της μετά τη γέννα.

Μετά από όλα αυτά, κατάφερε να είναι άριστη μαθήτρια στο λύκειο, να κερδίσει υποτροφία για πανεπιστήμιο και είναι εδώ που είναι σήμερα.

Charlize Theron

Σε ηλικία μόλις 15 ετών η γοητευτική ηθοποιός, Charlize Theron, είδε τη μητέρα της να σκοτώνει τον αλκοολικό και επιθετικό πατέρα της, ενώ βρισκόταν σε αυτοάμυνα. Η εμπειρία αυτή, όπως ήταν λογικό, σημάδεψε τη ζωή της αλλά δεν άφησε ποτέ να την εμποδίσει.

«Είναι ένα κομμάτι μου, αλλά δεν κυβερνά τη ζωή μου», είπε σε συνέντευξή της. Κυνήγησε όσο ποτέ τα όνειρά της και έγινε η πρώτη Νοτιαφρικανή που κέρδισε Όσκαρ.

Bill Cosby

Αμερικανός ηθοποιός, κωμικός, παραγωγός και ακτιβιστής, ο Bill Cosby βίωσε ο, τι ένας γονιός δε θα ‘θελε ποτέ να ζήσει. Το 1997 ο γιος του, Ennis, σε ηλικία 27 ετών δολοφονήθηκε την ώρα που άλλαζε ένα σκασμένο λάστιχο από κακοποιούς που προσπάθησαν να τον ληστέψουν.

Ο Cosby με τη βοήθεια της γυναίκας του προσπάθησε να σταθεί στα πόδια του μέσα στην τραγικά επίπονη κατάσταση που βίωνε. Μετά τον χαμό του γιού του πήρε μέρος στο show «LittleBill»για παιδιά προσχολικής ηλικίας και έγραψε μαζί με τον Charles Kipps την οικογενειακή κωμωδία «Fat Albert».

Για περισσότερες πληροφορίες για τη Νατάσα Σχοινά, πατήστε εδώ

You may also like