Όταν το μακιγιάζ της λιπαρής επιδερμίδας γίνεται παιχνιδάκι…

Η φροντίδα του λιπαρού δέρματος απαιτεί προϊόντα που μπορούν να το καθαρίσουν και να το εξισορροπήσουν. Αλλά τι γίνεται με το μακιγιάζ; Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε, μιας και με τα παρακάτω μυστικά, μπορούμε να το διατηρήσουμε αναλλοίωτο. Όσον αφορά το μακιγιάζ της λιπαρής επιδερμίδας, υπάρχει συχνά η λανθασμένη εντύπωση πως είναι ακατόρθωτο να αισθανόμαστε ταυτόχρονα και άνετα και να έχουμε διάρκεια. Από την προετοιμασία του δέρματος με τα σωστά προϊόντα φροντίδας μέχρι την εφαρμογή του μακιγιάζ μας, όλα είναι θέμα σωστής σειράς και τεχνικής. Και σήμερα, θα αποκωδικοποιήσουμε τα πάντα.

#1 Πριν ακόμα σκεφτείτε, εάν σήμερα θα τονίσετε τα μάτια σας ή τα χείλη σας. Αν θα προχωρήσετε σε κάποιο έντονο μακιγιάζ ή θα παίξετε με τη nude παλέτα σας, πρέπει να εστιάσετε στο skincare σας. Η φροντίδα του λιπαρού δέρματος απαιτεί προϊόντα που μπορούν να προσφέρουν στο δέρμα σας έναν καθαρό και λείο καμβά, πάνω στον οποίον θα μπορείτε να δουλέψετε. Για αυτό, και εμμένουμε σε προϊόντα που δεν περιέχουν έλαια και μπορούν να διατηρήσουν τη λάμψη, χωρίς όμως να μας βαραίνουν. Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με το προϊόν καθαρισμού σας και δώστε στο δέρμα σας, την ικανότητα να αναπνεύσει. Ήρθε η ώρα του αντηλιακού. Όταν πρόκειται για την επιλογή της σωστής αντηλιακής φόρμουλας για το λιπαρό δέρμα, θα θέλετε να πάτε με ένα που είναι ειδικά σχεδιασμένο για τον τύπο του δέρματός σας – όπως αυτό από το Vichy. Αφού εφαρμόσετε το SPF σας, είστε έτοιμοι για τη συνέχεια.

#2 Η εφαρμογή του primer, πριν από το foundation είναι σαν να γεφυρώνετε το χάσμα ανάμεσα στην περιποίηση του δέρματος και το μακιγιάζ. Όταν πρόκειται για τις λιπαρές επιδερμίδες, αυτό που αναζητάμε, είναι primers που μπορούν να μας χαρίσουν ματ αποτέλεσμα, όπως το Fluid Master Primer του Giorgio Armani. Δημιουργεί έναν απαλό, άψογο καμβά “σβήνοντας” τις λεπτές γραμμές και τους πόρους ενώ αφήνει ένα ιδιαίτερα λεπτό ματ φιλμ στην επιδερμίδα.

#3 Εάν ανήκετε στην κατηγορία της λιπαρής επιδερμίδας, αυτό που σίγουρα δεν θέλετε, είναι έξτρα λάμψεις. Αποφύγετε το υπερβολικό illuminating effect. Ενώ οι γυαλάδες μπορεί να είναι ένας εύκολος τρόπος να τονίσετε τα ζυγωματικά σας, στην περίπτωση του λιπαρού δέρματος, μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Οπότε λέμε ναι στις γυαλάδες, αλλά με μέτρο. Το ίδιο ισχύει και  για τα υπόλοιπα προϊόντα που περιέχουν γυαλιστερά στοιχεία. Δώστε μια ευκαιρία στα ματ ρουζ και στις ματ σκιές, και ίσως αποκτήσετε καινούργια αγαπημένα προϊόντα.

#4 Όταν προσθέσετε και την τελευταία πινελιά του μακιγιάζ σας, μην ξεχάσετε πως εξαιτίας της λιπαρής επιδερμίδας, το αριστούργημά σας, είναι περισσότερο επιρρεπές στο να καταρρεύσει. Συνεπώς αυτό που χρειάζεστε οπωσδήποτε, είναι να σταθεροποιήσετε το αποτέλεσμα με μια loose powder. Με αυτό τον τρόπο, θα αφαιρέσετε και το τελευταίο δείγμα λιπαρότητας. Στη συνέχεια, ψεκάστε το πρόσωπό σας με ένα fix spray, όπως το Lock-it Makeup Setting Mist της KatVonD και κλειδώστε το μακιγιάζ σας για ώρες.

 

You may also like