Όχι πια sex μόνο φίλοι

Μπορεί να μη το εκφράζει αλλά σε θέλει sexy. Μπορεί να μη το εκφράζει αλλά σε θέλει πιο εκδηλωτική όσον αναφορά στο συναίσθημα και όχι μόνο για την ερωτική συνεύρεση.

Πρέπει να ακούμε τι μας λέει ο απέναντι μας. Κάποιες φορές είναι δύσκολο να εκφράσεις ή να κατανοήσεις τα συναισθήματα του συζύγου σου. Ίσως και ο ίδιος να μην τα εκφράζει έτσι όπως εσύ θα ήθελες αλλά θα πρέπει να σεβόμαστε ότι ο καθένας έχει το δικό του τρόπο έκφρασης και προβολής συναισθημάτων.

Άλλωστε εάν ήμασταν όλοι ίδιοι, δεν θα ταιριάζαμε.

Πολλές φορές εμείς οι γυναίκες νοιώθουμε απόρριψη από τον άνθρωπό μας και μάλιστα όχι λόγω ανελλιπών υποχρεώσεων αλλά γιατί χαλαρώνουν καλύτερα βλέποντας μία ταινία, σκοτώνοντας την ώρα τους στο facebook η και παίζοντας διάφορα παιχνίδια στο κινητό.

Ευθύνη όμως έχουμε όλοι. Ας βγούμε από το ρόλο ότι οι άντρες είναι οι κυνηγοί και οι γυναίκες τα θηράματα.

Ήρθε η ώρα εάν όχι να αλλάξουμε αυτό το ρόλο ριζικά τουλάχιστον να μπούμε στο γυναικείο μας ρόλο. Εκφράζουμε το συναίσθημά μας και τολμάμε να διεκδικήσουμε κάποιον ερωτικά. Μαθαίνουμε να αγαπάμε το σώμα μας και στη συνέχεια αγοράζουμε κάποιο καινούργιο εσώρουχο (ίσως) και δεν ντρεπόμαστε να το δείξουμε στο σύντροφό μας. Είμαστε γυναίκες. Εκφράζουμε το γυναικείο μας κομμάτι.

Ας βγάλουμε από τη ζωή μας το άνετο σορτσάκι του άντρα μας και ας βάλουμε ένα πιο γυναικείο.

Δε ξεχνάμε οι μαμάδες να βγάλουμε από τη ζωή μας τον καναπέ η μάλλον να του αλλάξουμε χρησιμότητα. Όχι πλέον τηλεόραση και τελικά ύπνος στον καναπέ μέχρι το πρωί αλλά ίσως καινούργιο μέρος για συνεύρεση με το σύντροφό μας. Όλοι μας θα βαριόμασταν κάθε ημέρα το ίδιο φαγητό άρα αντί να καταλήξουμε να αλλάξουμε τελείως το φαγητό ας αρκεστούμε στο αλατοπίπερο της σχέσης που θα ήταν η τοποθεσία. Λογικό είναι να είμαστε κουρασμένες, ειδικά οι μητέρες. Ας βάλουμε στη ζωή μας και ένα καφέ παραπάνω απογευματινό για να μας ξυπνήσει η καφεΐνη. Σέβομαι πως είναι απαραίτητο η ανάγνωση ενός βιβλίου στα παιδιά μας πριν κοιμηθούν αλλά δε θα γίνει κάτι εάν για μία φορά δε τους το διαβάσουμε ή τους διαβάσουμε ένα μικρότερο.

Μη ξεχνάμε ευτυχισμένοι γονείς συνεπάγεται ευτυχισμένα παιδιά. Και βέβαια η ερωτική ζωή του ζευγαριού επηρεάζει την λειτουργία της σχέσης.

Αγόρια μη ξεχνάτε ότι εμείς τα κορίτσια λειτουργούμε πολύ με το μυαλό! Είναι σημαντικό για εμάς να μας επαινείτε και όχι μόνο όταν είμαστε οι δύο μας αλλά και μπροστά στους φίλους μας.

Να μην ξεχνάμε ότι η γυναίκα είναι η αντανάκλαση του άντρα της. Αν την αγαπήσεις μέχρι σημείου τρέλας, θα σε αγαπήσει και αυτή.

Οι άντρες έχουν ανάγκη να νοιώθουν κυρίαρχα αρσενικά και για αυτό τους το ρόλο ευθυνόμαστε εμείς. Εάν όμως μόνο γκρινιάζουμε και τους φορτώνουμε με προβληματισμούς το ερωτικό κομμάτι παγιώνεται.

Να μην ξεχνάμε ότι πίσω από κάθε ισχυρό άντρα, βρίσκεται μία δυνατή γυναίκα.

Άρα σεβόμαστε τον ιδιωτικό χρόνο χαλάρωσης του καθενός χωρίς όμως να ξεχνιόμαστε και αυτό να διαρκεί κάθε ημέρα και συνέχεια.

Σίγουρα σε όποια κατάσταση και εάν βρισκόμαστε παντρεμένοι ή σε σχέση θεωρείται ότι ο εραστής είναι καλύτερος από τον σύντροφο αλλά να μη ξεχνάμε ότι ο εραστής θα ντυθεί και θα φύγει αλλά ο σύντροφός μας θα παραμείνει εκεί να μοιραστούμε χαρές και λύπες.

Το sex είναι απαραίτητο για το σώμα μας. Εάν δε το βρίσκουμε στον σύντροφό μας είναι λογικό να το ψάξουμε αλλού.

Είναι σημαντικό να υπάρχει ειλικρίνεια ανάμεσα στα ζευγάρια και έτσι να μην επιτρέπουμε σε άλλα πρόσωπα να μπαίνουν ανάμεσά μας.

Να μη ξεχνάμε να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας χωρίς taboo.

Κείμενο: Ρενάτα Τζιλάβη-Ψυχοθεραπεύτρια, (τηλ. επικοινωνίας 6945268144)

You may also like