1 στα 6 ζευγάρια κοιμούνται σε χωριστά κρεβάτια

Το ροχαλητό, η αϋπνία, η νευρικότητα και το διάβασμα στο κρεβάτι, είναι μερικοί από τους λόγους που οδηγούν τα ζευγάρια σε χωριστά κρεβάτια και πολλές φορές και σε χωριστά δωμάτια.

Τα δύο τρίτα όσων ζευγαριών κοιμούνται χωριστά, δηλώνουν πως αυτή η κίνηση έβλαψε τη σεξουαλική τους ζωή και πολλές φορές οδήγησε και σε διαζύγιο.

Σύμφωνα με βρετανική έρευνα ένα στα έξι ζευγάρια δηλώνει ότι κοιμάται χωριστά από το σύντροφο του τακτικά αν όχι πάντα.Κι ενω αρχικά τα ζευγάρια ακολουθούσαν αυτή την τακτική για να αναθερμάνουν τη σχέση τους, αποδείχθηκε τελικά ότι είχε αρνητικό αντίκτυπο στη σχέση τους και έβλαψαν τη σεξουαλική τους ζωή.

Στη μελέτη που διενεργήθηκε από την εταιρεία Ergoflex, ρωτήθηκαν 2010 άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών που είτε είναι παντρεμένοι, είτε συζούν.

Όταν ρωτήθηκαν γιατί επέλεξαν να κοιμηθούν χωριστά, εκείνοι απάντησαν ότι απλά είχαν διαφορετικές συνήθειες ύπνου. Η εταιρεία Ergoflex κατασκευάζει στρώματα και τελευταία παρατήρησαν ότι υπήρχε μια μεγαλύτερη ζήτηση για μονά παρά για διπλά στρώματα. Αυτή ήταν και η αφορμή προκειμένου να κάνουν την έρευνα.

Πηγή

You may also like