Ειρήνη Καρά, η δυναμική γυναίκα που “κρύβεται” πίσω από την Barrier bag

 Για τις τσάντες της Ειρήνης είχα ακούσει το χειμώνα από την κοινή μας φίλη, Μανουέλα Λαιμού, όταν σε μία έξοδό μας κρατούσε ένα εντυπωσιακό cluch με 3D λεπτομέρειες. Γνωριστήκαμε τελικά στο party του Andydote Fashion Fair που είχε διοργανώσει η Αντιγόνη Βιντιάδη τον Ιούνιο, στον πολυχώρο “Αθηναϊς”. Βλέποντας από κοντά τις πολυμορφικές τσάντες της ενθουσιαστήκαμε όλοι στην παρέα. Τώρα ήρθε η ώρα να μάθετε κι εσείς για τα Barrier Bag της Ειρήνης Καρά.

Ειρήνη,  μίλησέ μας για την πορεία σου στον χώρο της μόδας…

Μεγάλωσα σε ένα σπίτι,  με την  γιαγιά όπου  ήταν  μοδίστρα και έτσι κόλλησα το μικρόβιο και έμαθα  να ράβω και να κατασκευάζω διάφορα τα του σπιτιού ! Το 2007  αποφάσισα να σπουδάσω  στην σχολή Βελουδάκης σχέδιο μόδας , έτσι Το 2008  ξεκίνησα διακόσμηση και κατασκευή ρούχων  συγκεκριμένα t-shirt, μπούστα  με στοιχεία  εμπνευσμένα από ρομαντισμό δαντέλες,στρας, πούλιες κτλ… Έπειτα το 2010  ξεκίνησα την διακόσμηση  υποδημάτων και τσαντών ,όπου και δραστηριοποιήθηκα κυρίως στην Κύπρο με το brand name Irene Κara. Παράλληλα εργάστηκα  ως διακοσμήτρια και στυλίστρια σε παγκόσμια γνώστες αλυσίδες καταστημάτων μόδας σε  Κύπρο και Ελλάδα έως το 2016, όπου και εμπνεύστηκα τις Barrier bag.

Πριν ένα χρόνο αποφάσισες να λανσάρεις την δική σου συλλογή από τσάντες τις Barrier bag. Πως το αποφάσισες;

Πάντα είχα την επιθυμία να παρουσιάσω την δική μου συλλογή με την δική μου έμπνευση και υπογραφή .Ήταν περισσότερο  θέμα timing  για να πάρω την απόφαση να το κάνω.

Ποια είναι η ιδιαιτερότητα στις δημιουργίες σου;

Η βασική ιδιαιτερότητα των  Barrier bag είναι ο συνδυασμός των πρώτων υλών, το μπλέξιμο διαφορετικών υλικών και χρωμάτων, μεταξύ τους, όπου ουσιαστικά προκύπτει οπτικά ένα τρισδιάστατο αποτέλεσμα με βάση το σχέδιο της σκακιέρας .
Άλλη μια ιδιαιτερότητα στις δημιουργίες μου  είναι ότι κάθε συλλογή είναι διαφορετική και από αποτελείτε από ποικίλα  υλικά και πολλές από τις τσάντες μετατρέπονται  (από backpack σε χιαστή, ώμου).

Είναι η σύγχρονη γυναίκα που σε εμπνέει; Η Ελληνίδα συγκεκριμένα;

Αυτό που κυρίως που με εμπνέει είναι η διαφορετικότητα  και η καινοτομία όπου μπορεί να έχει μια σύγχρονη γυναίκα δίνοντας στο στυλ της κάτι μοναδικό, κάτι καινοτόμο. Και αναφέρομαι γενικότερα στις Ευρωπαίες  και σαφώς στις Ελληνίδες όπου θεωρώ πως έχουν άποψη και στυλ, και αναζητούν πάντοτε κάτι το  καινούργιο   κάτι smart και κάτι που να έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα .

Το Σεπτέμβριο θα σε δούμε στην έκθεση antidote fashion fair στον πολυχώρο “Αθηναΐς”,τι θα μας δείξεις εκεί?

Στην έκθεση της antidote fashion fair στο Αθηναΐς θα είμαι εκεί και θα παρουσιάσω εκτός από την ανακυκλώσιμη συλλογή και την ex-clusive συλλογή όπου θα έχει θέμα κυρίως το δέρμα με συνδυασμό υφάσματος  με μια luxury εκδοχή των Barrier bag για πιο απαιτητικά γούστα.

Τι άλλο να περιμένουμε για την νέα σεζόν;

Οι Barrier bag  είναι ένα προϊόν πολλά υποσχόμενο, το όποιο μεταλλάσσεται με τις τάσεις της εποχής κρατώντας την προσωπικότητα του. Κάθε εποχή είναι διαφορετική όπως και κάθε συλλογή. Με την νέα σεζόν

θα παρουσιάσω  ένα καινούργιο project  : eco friendly  city bags που θα  βασίζονται σε ανακυκλώσιμα υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και θα απευθύνονται στην σύγχρονη Ελληνίδα γυναίκα.. Stay tuned λοιπόν!

Μπορείτε να βρείτε την Barrier bag στο fb / instagram

 H Barrier bag θα είναι στο Andydote Fashion Fair στον πολυχώρο «Αθηναΐς» τον Σεπτέμβριο του 2017.

You may also like