10 πράγματα που δεν ξέρατε για το “Handmaid’s Tale”

Το αρχικό του όνομα, ο συμβολισμός των χρωμάτων, και άλλες περίεργες πληροφορίες.

To Handmaid’s Tale ανήκει σίγουρα στις σειρές που εντυπωσίασαν το κοινό και τους κριτικούς με τη σοκαριστική ιστορία του απολυταρχικού – διδακτορικού καθεστώτος της Gilead και τις επιπτώσεις που έχει για τις γυναίκες που ζουν κάτω από αυτό. Πρόκειται για την τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου της Margaret Atwood που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1985, η ίδια η συγγραφέας δήλωσε την κυκλοφορία του sequel μέσα στο 2019, που θα ονομάζεται “The Testaments”.

Ακολουθούν άλλα 10 πράγματα που μπορεί να μη γνωρίζαμε για το επιτυχημένο σόου της Hulu.

1. Η συγγραφέας του βιβλίου εμφανίστηκε στον πιλότο της πρώτης σεζόν κι υποδύθηκε την Aunt που χαστούκισε την June/Offred.

2. Τα σοκαριστικά γεγονότα της σειράς δεν είναι απλά προϊόν της φαντασίας της συγγραφέως, αλλά βασίζονται σε ιστορικά συμβάντα που έχουν κάνει κάποια στιγμή οι άνθρωποι ανά τα χρόνια.

3. Το δωμάτιο της June αντικατοπτρίζει όλα όσα είχε στην παλιά της ζωή, αλλά πλέον δεν μπορεί να απολαύσει. Για παράδειγμα, έχει ένα γραφείο, όμως δεν μπορεί να γράψει.

4. Η Elisabeth Moss (June) είναι πραγματικά χωρίς μακιγιάζ, αφού, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή της, οι παραγωγοί ήθελαν να φαίνεται και ο παραμικρός μορφασμός στο πρόσωπο.

5. Τα ρούχα των υπηρετριών (handmaids) είναι κόκκινα για τρεις λόγοους: 1) Το κόκκινο συσχετίζεται με τη γέννα. 2) Συνδέεται με τη Μαρία Μαγδαληνή. 3) Είναι εύκολο να το δουν σε περίπτωση που κάποια προσπαθήσει να το σκάσει.

6. Οι γυναίκες – σύζυγοι (the wives), από την άλλη, φοράνε μπλε γιατί συμβολίζει “την αγνότητα, από την Παρθένο Μαρία”, όπως δήλωσε η Atwood στη NYT.

7. Η σειρά γυρίζεται στο Toronto, στον Καναδά, στην περιοχή, δηλαδή, που προσπαθούν να φτάσουν όσοι καταφέρνουν να δραπετεύσουν από την Gilead στην ιστορία.

8. Οι εκλογές του 2016 επηρέασαν τη σειρά και τους ηθοποιούς που ένιωσαν ότι, μετά από το αποτέλεσμά τους, είχαν ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη κάνοντας τη σειρά.

9. Στη σειρά, η Serena και ο Fred είναι πολύ νεότεροι απ’ ο,τι στα βιβλία κι αυτό γιατί ήθελαν η Serena να βρίσκεται σε πιο άμεσο ανταγωνισμό με τη June.

10. Ο τίτλος του βιβλίου δεν ήταν πάντα αυτός, αφού αρχικά η Atwood είχε δώσει το όνομα “Offred“. Η αλλαγή έγινε για να τιμήσει το βιβλίο “Canterbury Tales” και γιατί οι ιστορίες των χαρακτήρων έχουν κάτι το απίστευτο, σχεδόν παραμυθιακό.

You may also like