11 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΩΤΕΥΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ..

Προ ημερών διάβαζα ότι οι καλύτερες σχέσεις είναι αυτές που προκύπτουν απρόοπτα… Και νομίζω ότι θα πρέπει να χαλαρώσουμε λίγο και να απολαύσουμε τις νέες γνωριμίες χωρίς να φοβόμαστε να αισθανθούμε, να νιώσουμε και -γιατί όχι;- να ερωτευτούμε. Τον έρωτα δεν τον παραγγέλνεις, σου έρχεται, και μάλιστα εκεί που δεν το περιμένεις! Είναι οι πεταλούδες που νιώθεις στο στομάχι σου, η ανυπομονησία να τον δεις, να λάβεις το μήνυμά του ή να σου τηλεφωνήσει… να νιώσεις το άγγιγμά του και … ειδικά αυτό το πρώτο φιλί! Δεν περιγράφονται με λόγια αυτά τα συναισθήματα… ούτε με ποιήματα ούτε με τραγούδια!

Παράλληλα όμως, μαθαίνουμε από έρευνα, ότι ο έρωτας είναι απαραίτητος για την υγεία μας: ψυχική και σωματική! Διαβάστε τους 10 βασικούς λόγους:

1. Μειώνει το στρες
Ξαφνικά νιώθεις υπέροχα. Τα προβλήματα μοιάζουν μικρότερα. Η πιεστική καθημερινότητα αλλάζει χρώμα κι από γκρι γίνεται ροζ. Οι αντοχές σου αυξάνονται. Όλα μοιάζουν καλύτερα…

2. Ανεβάζει την αυτοεκτίμηση
Η εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου βελτιώνεται. Νιώθεις όμορφη, ποθητή… Είναι γνωστό πια πως όταν η αυτοεκτίμηση είναι πεσμένη δύσκολα ανοίγεσαι, κλείνεσαι στον εαυτό σου. Με τον έρωτα όμως χαμογελάς, ομορφαίνεις, συναντάς την θετική πλευρά του εαυτού σου.

3. Αυξάνει την αισιοδοξία σου
Οι μέρες που νιώθεις “βαριά” εξαφανίζονται. Οι νύχτες που “πέφτεις” σε μελαγχολία δεν υπάρχουν πια. Νιώθεις δυνατή και βλέπεις κυρίως τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Νιώθεις πλήρης και ικανοποιημένη από τη ζωή σου, από τον εαυτό σου, από τη ζωή… Και γελάς πιο εύκολα. Συνέχεια, μην σου πω…

4. Είσαι πιο αποδοτική
Μπορεί το μυαλό σου να πετάει αλλού όταν βρίσκεσαι στη δουλειά και να μην βλέπεις την ώρα να γυρίσεις σπίτι, όμως η απόδοσή σου αυξάνεται. Και η δημιουργικότητά σου αυξάνεται.

5. Κοιμάσαι καλύτερα
Οι αρνητικές σκέψεις που σε αφήνανε άυπνη μέχρι το πρωί έχουν φύγει. Μια ερωτευμένη γυναίκα πριν πέσει για ύπνο σκέφτεται όμορφα πράγματα. Και αυτό κάνει την ποιότητα του ύπνου σαφώς καλύτερη. Άρα; Ξυπνάς ξεκούραστη.

6. Δεν κοιμάσαι μόνη σου
Κοιμάσαι σε μια αγκαλιά. Νιώθεις ασφάλεια. Δεν φοβάσαι. Έχεις συντροφιά. Έναν άντρα που αγαπάς. Κι αυτό είναι η πόρτα που σε οδηγεί στην ευτυχία.

7. Ζεις περισσότερο
Το σεξ! Διεθνείς μελέτες έχουν δείξει ότι επιδρά θετικά τόσο στην ψυχοσωματική ισορροπία μας, όσο και στη μακροβιότητα.

Αυτοπεποίθηση, υγεία… κι όχι μόνο!

8. Βελτιώνεται η εμπιστοσύνη σου
Κατά τη διάρκεια του σεξ αυξάνεται στον οργανισμό η ορμόνη οξυτοκίνη που βοηθά στη δόμηση των συναισθηματικών σχέσεων με το άτομο που προκαλεί την έκκρισή της.

9. Κάνει καλό στην υγεία σου
Η συχνή σεξουαλική επαφή ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα να έχουμε καλύτερη άμυνα απέναντι στις διάφορες λοιμώξεις. Νέες έρευνες δείχνουν ότι οι ορμόνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του οργασμού δρουν προστατευτικά απέναντι στον καρκίνο.

10. Κάνει καλό στο σώμα σου
Πρώτον, γιατί όταν είσαι ερωτευμένη συνήθως σου κόβεται η όρεξη, οπότε αδυνατίζεις. Δεύτερον, συνήθως κρατάς τα προσχήματα (ειδικά αν είναι καινούρια η σχέση), δεν τρως πολύ μπροστά του, οπότε αδυνατίζεις. Τρίτον, το σεξ είναι μια πολύ καλή αεροβική άσκηση που ενισχύει το κυκλοφορικό σύστημα και τον καρδιακό μυ.

11. Είσαι ευτυχισμένη…
Όταν είσαι ερωτευμένη, βλέπεις την αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων χαμογελάς πιο συχνά και φαίνεσαι πιο όμορφη.Είσαι πιο ευγενική (οκ ίσως και πιο αφηρημένη), πιο ανεκτική κι υπομονετική αλλά το βασικό είναι ότι με δυσκολία κάποιος θα σου χαλάσει τη διάθεση.

Featured image: unsplash.com/@claybanks

You may also like