12 τρόποι να ζείτε ελεύθερα

woman celebration free spirit

Νιώθετε συχνά ότι δεν ανήκετε στον κόσμο που σας περιστοιχίζει; Ίσως έχει έρθει η ώρα να γνωρίσετε τον εαυτό σας καλύτερα και να ορίσετε εσείς τον τρόπο ζωής που θέλετε να ακολουθήσετε για να είστε ευτυχισμένοι. Σκεφτείτε το εξής: Θα προτιμούσατε μια ζωή βασισμένη στην ελευθερία και την αληθινή ευτυχία ή να ζείτε μέσα από βαρετές λεπτομέρειες; Αν ανήκετε στα- κατά το κοινώς λεγόμενο- ελεύθερα πνεύματα, οι συμβουλές που ακολουθούν είναι το «ευαγγέλιό» σας.

1. Εμπιστευτείτε τον εαυτό σας

Έχετε εμπιστοσύνη στις αποφάσεις που παίρνετε και στο άγνωστο που τις ακολουθεί.

2. Διακωμωδήστε τον εαυτό σας

Δεν ωφελεί να τον παίρνετε και πολύ στα σοβαρά. Μάθετε να διακωμωδείτε όχι μόνο εσάς αλλά και τις μικρές απογοητεύσεις που φέρνει η ζωή στην καθημερινότητά σας.

3. Μάθετε να αγαπάτε, δηλαδή να αγαπάτε πραγματικά

Αντί να κρίνετε τους ανθρώπους που είναι γύρω σας είναι προτιμότερο να τους αγαπήσετε. Ακόμη και όταν δεν είναι εύκολο, είναι καλό να ανοίγετε την καρδιά σας σε όλους.

4. Αποδεχτείτε τις αποφάσεις σας

Μην αναλώνεστε στο να αναρωτιέστε συνεχώς κατά πόσο πήρατε τη σωστή απόφαση. Οκ, ψάξτε το για λίγο, καταλήξτε σε ένα συμπέρασμα και από εκεί και πέρα συνεχίστε τη ζωή σας.

5. Μην αυταπατάσθε: δεν είστε οι μόνοι σωστοί

Μερικοί άνθρωποι παντρεύονται, αγοράζουν σπίτι, κάνουν παιδιά και μένουν στον ίδιο τόπο για όλη τους τη ζωή. Γι αυτούς αυτό λειτουργεί. Δεν είναι ούτε καλύτερο ούτε χειρότερο από τον μοντέλο ζωής που εσείς έχετε επιλέξει. Είναι απλά ένα διαφορετικό μονοπάτι.

6. Γνωρίστε τον εαυτό σας

Το να οικοδομήσετε μία όμορφη σχέση με τον εαυτό σας είναι κομμάτι της ευτυχίας σας. Βρείτε τον ιδανικό τρόπο για να γνωρίσετε τον εαυτό σας και να προχωρήσετε με αυτοπεποίθηση στη ζωή.

woman on truck sunset7. Έχετε θάρρος

Δοκιμάστε τα όρια της ζωής. Πάρτε τα ρίσκα σας και ελάτε πιο κοντά στη ζωή των ονείρων σας.

8. Εφοδιαστείτε με την απαιτούμενη αυτοπειθαρχία 

Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, όσο πιο ελεύθερο πνεύμα είναι κανείς, τόσο περισσότερη πειθαρχία χρειάζεται. Κι αυτό διότι πρέπει να βλέπει πέρα από το επιδερμικό και το προφανές. Να μην σταματά σε αυτά που μπορεί να πιάσει.

9. Χορέψτε!

Είναι ένας πρώτης τάξεως τρόπος να απαλλαγείτε από αυτά που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να κάνετε και να βρείτε το ρυθμό σας. Ο συμβολισμός είναι προφανής. Όταν νιώθετε ότι κάπου έχετε κολλήσει, ανεβάστε τη μουσική και επανασυνδεθείτε με τη ζωή.

10. Ξοδέψτε λελογισμένα

Δεν πειράζει αν απαρνηθείτε κάποιες από τις πολυτέλειες της ζωής. Συνήθως, η ευτυχία βρίσκεται σε μικρά και ανέξοδα πράγματα.

11. Μη μαζεύετε πολλά υλικά αγαθά

Είναι εύκολο να γεμίσετε τις ντουλάπες και το σπίτι σας με αντικείμενα. Ωστόσο, είναι πιο υγιές να ακολουθείτε έναν πιο minimal και απλό τρόπο ζωής.

12. Απαλλαγείτε από το φόβο

Είναι αυτός που τελικά σας περιορίζει σε μια ζωή την οποία απλά υποτίθεται ότι θα πρέπει να ζείτε.

 

 

Πηγή: http://health.discovery.com/

You may also like