15+1 μικρές Συμβουλές Ευτυχίας….

happinessΜικρές συμβουλές για το τι είναι η ευτυχία; Τι σημαίνει για τον κάθε άνθρωπο; Γιατί κάποιοι την νιώθουν και κάποιοι άλλοι όχι; Ίσως, αυτοί που δεν την βρίσκουν να μην πιστεύουν σ΄αυτήν.

Πάντως αν προσπαθούσαμε να την ορίσουμε ή να δίναμε κάποιες συμβουλές για το πώς μπορεί κάποιος να την βρει, θα ήταν οι εξής:

1. Πορεύσου ήρεμα μέσα στον θόρυβο και την βιασύνη και θυμήσου ότι μπορείς να βρεις την ειρήνη στη σιωπή.
2. Όσο μπορείς, προσπάθησε να διατηρείς καλές σχέσεις με όλο τον κόσμο.
3. Λέγε την αλήθεια σου ήρεμα και καθαρά και άκου τους άλλους, ακόμα κι αν είναι επιτροχάδην ή πληκτικά, έχουν κι εκείνοι τη δική τους αλήθεια.
4. Απόφυγε τα θορυβώδη και επιθετικά άτομα, γιατί είναι αρνητικά για το πνεύμα σου.
5. Άμα συγκρίνεις τον εαυτό σου με του άλλους, θα καταλήξεις ματαιόδοξος ή πικραμένος, γιατί πάντα θα υπάρχουν καλύτεροι ή χειρότεροι από σένα.
6. Απόλαυσε τις επιτυχίες σου.το ίδιο και τα σχέδια σου.
7. Διατήρησε το ενδιαφέρον σου στη δική σου καριέρα, όσο ταπεινή κι αν είναι, αφού είναι το μόνο αληθινό πράγμα που κατέχεις.
8. Να είσαι επιφυλακτικός στις συμφωνίες, γιατί ο κόσμος είναι γεμάτος εγωισμό.
9. Αλλά να μην επιτρέψεις αυτό να σε τυφλώνει σε σημείο που να μη βλέπεις ότι η αρετή υπάρχει, πολλοί άνθρωποι αγωνίζονται για ευγενή ιδανικά και παντού η ζωή είναι γεμάτη ηρωισμό.

10. Να είσαι ο εαυτός σου και ιδίως να μην υποκρίνεσαι αγάπη, να μην είσαι κυνικός στον έρωτα.

11. Συγκέντρωνε με ηρεμία τις συμβουλές των χρόνων.
12. Τρέφε το πνευματικό σου σθένος για να σε προστατεύει από τις αντιξοότητες. Μην τρομοκρατείσαι με τη φαντασία σου, πολλοί φόβοι γεννιούνται από την κούραση και την μοναξιά.
13. Πέρα από μια υγιή πειθαρχία, να είσαι ευγενικός με τον εαυτό σου.
14. Να θυμάσαι πως εσύ επιλέγεις στη ζωή σου.
15. Οι σκέψεις σου και οι προθέσεις μπορούν να επηρεάσουν την πραγματικότητα που ζεις.
16. Γιατί, παρά την όλη την υποκρισία, τη σκληρή δουλειά και τα χαμένα όνειρα, ο κόσμος παραμένει ακόμα ένα όμορφο μέρος. Να είσαι χαρούμενος, να προσπαθείς να είσαι ευτυχισμένος

You may also like