2 απλοί τρόποι για να χαλαρώσουμε από την τηλεργασία

Η Άνοιξη έρχεται με την αλλαγή του μήνα δίνοντας μας αισιοδοξία. Από την μια ο καιρός φτιάχνει και από την άλλη το φως της ημέρας διαρκεί περισσότερο. Αυτή είναι από μόνη της μια συνειδητοποίηση που αρχίζει να χρωματίζει την καθημερινότητα χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Είναι αλήθεια πως η κούραση τον τελευταίο καιρό είναι ατελείωτη και σίγουρα πολλοί από εμάς νιώθουμε πως χρειαζόμαστε διακοπές. Τηλεργασία και τηλεκπαίδευση είναι ένα δεδομένο που δεν το είχαμε φανταστεί. Όπως επίσης και μια καθημερινή σκληρή προπόνηση για να υπάρχει ισορροπία και αρμονία μεταξύ των ανθρώπων που συνυπάρχουμε. Κλείσαμε ήδη ένα χρόνο με τα «in και out»… Και χρειάζεται να αναγνωρίσουμε στον εαυτό μας πόσο υπομονετικά στεκόμαστε σε αυτή την πραγματικότητα. Πως χαλαρώνουμε ή κατεβάζουμε το θυμόμετρο μας ύστερα από μια κουραστική ημέρα;

Λύσεις που βοηθούν ώστε να χαλαρώνουμε με τον εαυτό μας..

10 ασκήσεις Tai Chi ή στρέτσινγκ

Πόσες ώρες δουλεύετε καθημερινά; Πώς ξεκινάτε την ημέρα σας; Τι ρόλο έχει η άσκηση στην καθημερινότητα σας; Η πίεση της δουλειάς δεν σας αφήνει να βρείτε χρόνο για λίγα λεπτά ξεκούρασης; Αφιερώστε λοιπόν 3 λεπτά και αναρωτηθείτε: είναι πραγματικά η αίσθηση της έλλειψης χρόνου; Ή η βαρεμάρα να ασχοληθείς λίγο παραπάνω με τον εαυτό σου γιατί όλη την ενέργεια σου την διοχετεύεις στην δουλειά; Αν κάνεις ένα τέταρτο διάλειμμα από την δουλειά σου και αυτόν τον χρόνο τον αξιοποιήσεις δημιουργικά τότε δύο πράγματα συμβαίνουν. Να γυρίσεις με περισσότερη «όρεξη» για δουλειά και δεύτερο να νιώθεις ευγνωμοσύνη με τον εαυτό σου που αφιέρωσες αυτόν τον λίγο χρόνο σε εσένα.  Αν κάνετε λίγο στρέτσινγκ ή δέκα λεπτά ασκήσεις Taichi θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα σε λίγες ήμερες είτε στην στάση του σώματος είτε σε επίπεδο ευεξίας.

Η δεκάλεπτη άσκηση χωρίς πολύ ένταση εν μέσω δουλειάς δίνει την αίσθηση της αναζωογόνησης λόγω της καλύτερης κυκλοφορίας του αίματος αλλά σας χαρίζει μια «ανάσα» για την υπόλοιπη ημέρα.

Ακούστε περισσότερο Μουσική

Αν τώρα τα νεύρα σας είναι σε τεντωμένο σχοινί διότι το σπίτι σας έχει μετατραπεί σε σχολείο και ενώ δουλεύετε σας διακόπτουν συνεχώς με το κάθε τι, τότε ήρθε ο καιρός να βάλεις λίγο περισσότερο μουσική στη ζωή σου. Αφήστε να διαχέεται στο χώρο σας συνεχώς ένα μουσικό background. Η μουσική μας βοηθάει να χαλαρώνουμε πολλές φορές αλλά και να μας δημιουργεί ευχάριστη διάθεση όταν ένα κομμάτι μας ταξιδέψει μακριά.Δεν εννοούμε να έχετε διάσπαση από την δουλειά σας αλλά πραγματικά θυμηθείτε, όποτε βρισκόσασταν σε οποιαδήποτε υπηρεσία με απαλή μουσική δεν χαλαρώνατε πιο εύκολα  ή  οι υπάλληλοι δεν ήταν πιο ευχάριστοι; Αλλιώς κάντε break στο τέλος της ημέρας με μια ώρα μουσικής δικής αρεσκείας μόνη ή με με τα παιδιά σας μετατρέποντας την ένταση της ημέρας σε happyhour!

Επικεντρωθείτε στα θετικά και στις ευκαιρίες που μας δίνονται καθημερινά…

Featured image: unsplash.com/@thoughtcatalog

You may also like