3 Λόγοι που χαλούν τον κύκλο μας

Η περίοδος ορισμένων ανθρώπων είναι τόσο συνεπής όσο ένα καλοκουρδισμένο ρολόι. Ξέρουν ακριβώς πότε πρόκειται να φτάσει, πόσο καιρό θα κρατήσει και πώς θα αισθάνονται κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας ή πριν ακόμα έρθει. Για άλλους ανθρώπους, η περίοδος μπορεί να φαίνεται σαν ένα μυθικό πλάσμα που αναδύεται απροσδόκητα όποτε του κάνει κέφι και ουσιαστικά διαταράσσει το ρυθμό της ζωής τους για λίγες μέρες.

Φυσικά, υπάρχουν παράγοντες υγείας που θα μπορούσαν να διαταράξουν ή να εξισορροπήσουν τον κύκλο της εμμήνου ρύσεως μας, με αποτέλεσμα ακανόνιστες περιόδους. Και αν έχετε αλλάξει πρόσφατα την αντισύλληψή σας, οι πιθανότητες είναι πως η περίοδος σας θα αλλάξει επίσης. Αλλά ξέρατε ότι υπάρχουν ακόμη πιο μικρές επιρροές της ζωής που μπορούν να διαταράξουν την περίοδό μας;

Οι διατροφολόγοι, μας συμβουλεύουν πως αλλάζοντας αυτούς τους παράγοντες του τρόπου ζωής μας, μπορεί να διαπιστώσουμε ότι η περίοδός μας συντονίζεται περισσότερο με τη καθημερινότητά μας.

Το γνωρίζουμε πολύ καλά. Είναι εύκολο να το λέμε, αλλά καθόλου εύκολο να το εφαρμόσουμε. Αλλά όταν βάζουμε τον εαυτό μας συνεχώς σε συνθήκες άγχους και πίεσης, το σώμα μας παράγει υπερβολική κορτιζόλη, δηλαδή την ορμόνη του στρες. Με απλά λόγια, το μήνυμα του στρες υπερισχύει των άλλων μηνυμάτων στο σώμα, γεγονός που προκαλεί ένταση στο σώμα, το οποίο με τη σειρά του καταναλώνει πολλά θρεπτικά συστατικά και μπορεί να διαταράξει την ισορροπία των ορμονών και του κύκλου μας. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης του στρες, αλλά οι απλές τεχνικές αναπνοής, ίσως είναι ο ευκολότερος. Προσπαθήστε να κάνετε βαθιές αναπνοές δύο φορές την ημέρα. Εισπνεύστε για τέσσερα δευτερόλεπτα και εκπνεύστε για επτά.

Το να έχουμε μια καλή κένωση του εντέρου την ημέρα είναι απαραίτητη για την ορμονική μας ισορροπία. Αν δεν γίνονται σωστά και αρκετά συχνά για μέρες, δεν θα εξαλείψουμε σωστά τις αναλωμένες ορμόνες μας. Αυτό μπορεί να επιτρέψει στο οιστρογόνο μας να απορροφάται, να επανακυκλοφορεί και να απορρίπτεται πίσω στο αίμα μας μέσω του εντέρου, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει αστάθεια στο κύκλο μας.

You may also like