3 τρόποι για να σταματήσεις την αναβλητικότητα σου

Κάθε φθινόπωρο, όλοι μας προσπαθούμε να βάλουμε νέους στόχους. Να σταματήσουμε κάποιες συνήθειες που έχουμε και μας ενοχλούν. Όπως επίσης να κάνουμε κάποιες αλλαγές που θα κάνουν καλύτερη τόσο την καθημερινότητα όσο και γενικά τη ζωή μας. Μια συνήθεια που πολλοί άνθρωποι έχουν – και τους πάει πίσω σε πολλούς τομείς – είναι η αναβλητικότητα. Αν λοιπόν είσαι και εσύ αναβληκτικός άνθρωπος και θέλει να το αλλάξεις, διάβασε τους 3 τρόπους και στατηγικές που ακολουθούν. Σίγουρα θα σε βοηθήσουν να δεις αλλιώς τα πράγματα και να σταματήσεις πια αυτή τη συνήθεια που μόνο αρνητικά αποτελέσματα φέρνει.

Δημιούργησε ένα χρονοδιάγραμμα με συγκεκριμένες ημερομηνίες και προθεσμίες

Αν ξέρεις ότι είσαι αναβλητικός, τότε δράσε άμεσα αποκτώντας ένα τετράδιο με χρονοδιάγραμμα, το οποίο θα έχεις συνεχώς μαζί σου. Το να καταγράφεις λίγα πράγματα τα οποία έχεις να κάνεις στο άμεσο μέλλον και όχι μόνο, είναι σαν να προκαλείς τον εαυτό σου να γίνει πιο αναβλητικός. Αυτό φυσικά συμβαίνει γιατί νομίζουμε ότι έχουμε άπλετο χρόνο μπροστά μας για να δράσουμε. Με αποτέλεσμα να ωθούμε τα πάντα πίσω λέγοντας “και αύριο μέρα είναι”. Άρχισε λοιπόν να καταγράφεις όλα αυτά που πρέπει να κάνεις ακόμα και νέους στόχους, κατανέμοντας τα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και προθεσμίες. Με αυτόν τον τρόπο θα υπενθυμίζεις συνεχώς στον εαυτό σου ότι πρέπει να ολοκληρώσεις αυτά που έχεις γράψει στο χρονοδιάγραμμα. Θα δεις πόσο γρήγορα θα πεις αντίο στην αναβλητικότητα σου. Φυσικά όταν ολοκληρώνεις κάτι μπορείς να ‘’επιβραβεύεις’’ την επιτυχία σου έτσι όπως εσύ επιθυμείς!

@emilisindlev

Μοιραστείτε τους στόχους σας

Μίλα, ‘’εκθέσου’’. Μοιράσου με άλλους ανθρώπους τις σκέψεις και τους στόχους σου και δες την αναβλητικότητα σου να παίρνει άλλη τροπή. Συγκεκριμένα όταν μιλάς για πράγματα που έχεις στο μυαλό σου με ανθρώπους του περιβάλλον σου, της εργασίας και της οικογένειας σου και τους λες ποια ‘’έργα’’ θέλεις να ολοκληρώσεις ή τι νέους στόχους έχεις βάλει στη ζωή σου, είναι σαν να είσαι ‘’υποχρεωμένη’’ στη συνέχεια να τα κάνεις πραγματικότητα, κάνοντας πέρα την κακή συνήθεια, που λέγεται αναβλητικότητα. Έχοντας στο μυαλό σου ότι έχεις ‘’δεσμευτεί’’ με τα ίδια σου τα λόγια σε συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, με ένα μαγικό τρόπο θα σε κάνει τόσο υπεύθυνη στα σχέδια σου, που και εσύ η ίδια θα εκπλαγείς με την συμπεριφορά σου.

Μην περιμένεις την τέλεια στιγμή

Πόσες φορές έχεις αναβάλλει κάποια πράγματα, στόχους και καταστάσεις στη ζωή σου, γιατί απλά περίμενες την τέλεια στιγμή για να τα υλοποιήσεις – η οποία τελικά όμως δεν ήρθε ποτέ; Μην μας απαντήσεις, ξέρουμε, σίγουρα πολλές! Από εδώ και στο εξής, φέρε τούμπα τα πάντα και διώξε οτιδήποτε περίπλοκο υπάρχει γύρω σου. Να ξέρεις ότι η τελειομανία δεν κάνει πάντα καλό, γι’ αυτό μην περιμένεις να έρθει η τέλεια ή η ιδανική στιγμή για κάτι που θες πολύ και δράσε τώρα. Η δράση μόνο καλό θα φέρει γιατί σε βγάζει από τη ζώνη της ασφάλειας!

Αντίο αναβλητικότητα!

Photo credits: @emilisindlev (instagram)

You may also like