3 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΗΘΟΥΣ

Η επίτευξη ενός δυνατού και σφιχτού στήθους είναι στόχος για πολλούς ανθρώπους, και ενώ το DNA παίζει σημαντικό ρόλο στο σχήμα και το μέγεθος του στήθους, η ενσωμάτωση στοχευμένων ασκήσεων στη ρουτίνα σας μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του μυϊκού ιστού και της ανύψωσης. Είτε θέλετε να βελτιώσετε τη συνολική υγεία του μαστού σας είτε απλά θέλετε να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας, αυτές οι τρεις ασκήσεις μπορούν να είναι αποτελεσματικές στο πρόγραμμα της φυσικής σας κατάστασης.

Κάμψεις

Τα push-ups είναι μια κλασική άσκηση γνωστή για την ικανότητά τους να ενισχύουν τους μύες του στήθους, συμπεριλαμβανομένου του θωρακικού. Ξεκινήστε σε μια θέση σανίδα με τα χέρια σας ελαφρώς πιο ανοιχτά από το πλάτος των ώμων. Χαμηλώστε το σώμα σας λυγίζοντας τους αγκώνες σας μέχρι το στήθος σας να αγγίξει σχεδόν το έδαφος. Σπρώξτε προς τα πάνω στην αρχική θέση, κρατώντας το σώμα σας σε ευθεία γραμμή. Επιδιώξτε τρία σετ των 10-15 επαναλήψεων, προσαρμόζοντας τη δυσκολία τροποποιώντας την τοποθέτηση του χεριού σας ή εκτελώντας την άσκηση σε κλίση εάν χρειάζεται.

Πρέσα στήθους

Αυτή η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της σφριγηλότητας και του σχήματος του μαστού όταν εκτελείται τακτικά. Μπορείτε να κάνετε αυτή την άσκηση χρησιμοποιώντας αλτήρες ή μπάρα. Ξαπλώστε σε έναν πάγκο ή στο πάτωμα με έναν αλτήρα σε κάθε χέρι, τις παλάμες στραμμένες προς το μέρος σας και τους αγκώνες λυγισμένους σε γωνία 90 μοιρών. Πιέστε τους αλτήρες ευθεία προς τα πάνω προς την οροφή, απλώνοντας τα χέρια σας πλήρως χωρίς να κλειδώσετε τους αγκώνες σας. Χαμηλώστε αργά τους αλτήρες πίσω στο επίπεδο του στήθους, διατηρώντας τον έλεγχο σε όλη την κίνηση. Στοχεύστε σε τρία σετ των 8-12 επαναλήψεων, αυξάνοντας σταδιακά το βάρος καθώς δυναμώνετε.

Chest Flyes

Ξαπλώστε σε έναν πάγκο με έναν αλτήρα σε κάθε χέρι, τις παλάμες προς τα μέσα και τα χέρια απλωμένα ευθεία πάνω από το στήθος σας. Κρατώντας μια ελαφριά κάμψη στους αγκώνες σας, ανοίξτε τα χέρια σας προς τα πλάγια σε ένα φαρδύ τόξο μέχρι να νιώσετε τέντωμα στους μύες του στήθους σας. Επιστρέψτε αργά στην αρχική θέση, σφίγγοντας τους μύες του στήθους σας καθώς επαναφέρετε τους αλτήρες μαζί. Επιδιώξτε τρία σετ των 10-12 επαναλήψεων, εστιάζοντας σε ελεγχόμενες κινήσεις και διατηρώντας τη σωστή φόρμα καθ’ όλη τη διάρκεια.

Όπως με κάθε πρόγραμμα άσκησης, είναι απαραίτητο να ακούτε το σώμα σας και να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία πριν ξεκινήσετε, ειδικά εάν έχετε οποιοσδήποτε ανησυχία για την υγεία σας.

Πηγή: healthline.com

Featured image: freepik.com/@serhiibobyk

You may also like