3 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΕΤΕ ΔΥΝΑΜΗ

Η χρήση βαρών δεν είναι υποχρεωτική για να ένα δυνατό και υγιές σώμα.

Η γυμναστική με τη χρήση βαρών μπορεί να μην είναι πάντοτε η καταλληλότερη επιλογή για κάποιον, είτε λόγω κάποιου τραυματισμού, είτε λόγω έλλειψης δύναμης, είτε και λόγω απλής έλλειψης ενδιαφέροντος για τον συγκεκριμένο τρόπο άσκησης. Το σωματικό μας βάρος, όμως, μπορεί ανά πάσα στιγμή να αποτελέσει ένα «όργανο» που θα μας βοηθήσει να αθληθούμε και να χτίσουμε τη δύναμη και την αντοχή μας.

Οι τρεις ασκήσεις που ακολουθούν λειτουργούν ακριβώς για αυτόν τον σκοπό.
  1. Push ups με ένα πόδι στον αέρα

Πάρτε τη θέση του κλασικού push up με τα γόνατα στο πάτωμα. Σηκώστε το ένα πόδι ευθύ στον αέρα και κρατήστε το εκεί. Λυγίστε τους αγκώνες σας, πλησιάστε το στήθος σας στο πάτωμα και σηκώστε το πάλι ψηλά, επαναλαμβάνοντας την κίνηση του pushup. Αλλάξτε πόδι ανά περίπου 10 επαναλήψεις.

  1. Κάθισμα στον τοίχο

Άλλη μία άσκηση που το μόνο που απαιτεί είναι το βάρος του σώματος. Πάρτε θέση καθίσματος (σα να είχατε μία καρέκλα και να καθόσασταν) και σιγουρευτείτε ότι τα γόνατά σας βρίσκονται ακριβώς πάνω από τους αστραγάλους. Κρατήστε ίσια την πλάτη και μείνετε στην ίδια θέση για περίπου 60 δευτερόλεπτα. Κάντε μερικά δευτερόλεπτα διάλειμμα κι επαναλάβετε τη διαδικασία.

  1. «Ποδήλατο»

Ξαπλώστε στο πάτωμα, με τα χέρια πίσω από το κεφάλι και τα γόνατα λυγισμένα προς το στήθος. Φέρτε τον αριστερό αγκώνα να ακουμπήσει το δεξί γόνατο, με το αριστερό γόνατο να είναι τεντωμένο. Έπειτα, φέρτε τον δεξί αγκώνα να ακουμπήσει το αριστερό γόνατο, με το δεξί γόνατο να είναι τεντωμένο και συνεχίστε να αλλάζετε πλευρές, σα να κάνατε ποδήλατο. Ανάλογα με την αντοχή σας, μπορείτε να κάνετε 3 σετ των 10-15 επαναλήψεων.

Featured image: pexels.com/@pavel-danilyuk

You may also like