3 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ “ΣΑΝΙΔΑΣ”

               Η άσκηση της σανίδας είναι εξαιρετική για ενδυνάμωση του κορμού, όμως δεν είναι πάντα εύκολη όταν στηριζόμαστε στις παλάμες των χεριών μας. Πόσο μάλλον αν ταλαιπωρούμαστε από πόνο στους καρπούς. Η καλύτερη εναλλακτική σε μία τέτοια περίπτωση είναι η σανίδα κατά την οποία στηριζόμαστε στους πήχεις των χεριών μας. Η συγκεκριμένη μάλιστα είναι ιδανική για ενδυνάμωση των ώμων και βελτίωση της στάσης του σώματος…Και φυσικά η δράση της εκτείνεται στο στήθος, τους γλουτούς και τα πόδια. Εντούτοις, είναι βασικό να εκτελούμε την άσκηση σωστά. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τρία λάθη που πιθανώς κάνουμε στη διάρκεια της “σανίδας” και σας προτείνουμε τον τρόπο για να τα καταργήσετε!

               01 “Κρεμάμε” το κεφάλι μας.

Είναι από τα πιο συνηθισμένα λάθη που μπορούν να κάνουν την άσκηση επώδυνη σχεδόν χωρίς λόγο. Φροντίζουμε ώστε το πίσω μέρος του κεφαλιού μας να βρίσκεται σε ευθεία με τη σπονδυλική μας στήλη. Για να βεβαιωθούμε πως κρατάμε το κεφάλι στη σωστή θέση πρέπει να κοιτάμε λίγο μπροστά μας κι όχι την κορυφή του στρώματος γυμναστικής.

               02 Οι ώμοι μας καμπουριάζουν.

 Είναι κάπως άτιμη αυτή η βαρύτητα, το καταλαβαίνω. Έτσι, όπως στηριζόμαστε στους πήχεις των χεριών μας, φροντίζουμε να δίνουμε ώθηση και να οδηγούμε τις ωμοπλάτες μας προς τα πάνω. Ετσι οι ώμοι είναι πάνω από τους αγκώνες.

               03 Οι γοφοί είναι ανυπότακτοι.

 Αντί να “ρίχνουμε” την κοιλιά μας προς τα κάτω ή να κυρτώνουμε τη μέση μας, η λεκάνη κι οι γοφοί πρέπει να παραμένουν σε σταθερό σημείο και σε ευθεία με το υπόλοιπο σώμα. Βεβαιωνόμαστε πως το κάνουμε σωστά όταν οι κάτω κοιλιακοί ενεργοποιούνται προκειμένου να διατηρήσει το σώμα την ευθεία στάση.

               Διορθώνοντας αυτά τα “πλημμελήματα”, όχι μόνο αποκομίζουμε όλα τα οφέλη της άσκησης ενώ ταυτόχρονα απαλλάσσουμε το σώμα από ανεπιθύμητους μικροτραυματισμούς. Μόλις καταφέρουμε να την τελειοποιήσουμε… Θα διαπιστώσουμε σύντομα πως άλλες ασκήσεις του pilates και της yoga θα είναι ακόμη πιο εύκολες.

               Πηγή: Well + Good

Featured image: unsplash.com/@ohhbee

You may also like