ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ MAKE UP;

Πολλές φορές θα έχετε αναρωτηθεί ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος- από άποψη υγιεινής- για να εφαρμόσουμε ένα makeup! Η αλήθεια είναι -ως make-upartist – με ρωτούν νύφες είτε κορίτσια, που πολύ συχνά αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα ακμής. Παράλληλα, έχω ακούσει πως ο κάθε επαγγελματίας προτιμά να δουλεύει με διαφορετικό τρόπο. Κάποι@ λειτουργούν καλύτερα με τα δάχτυλά τους, ενώ κάποιοι άλλοι προτιμούν το πινέλο… Ή ορισμέν@ ειδικ@ μένουν πιστοί στο σφουγγάρι. Προσωπικά θα έλεγα πως όλα εξαρτώνται από τι ανάγκες που υπάρχουν κάθε φορά. Βέβαια, σημαντικό ρόλο παίζουν και  τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε. Ας δούμε κάποιες περιπτώσεις που θα μας βοηθήσουν να επιλέξουμε ποια είναι η ιδανική μέθοδος για εσάς.

Πινέλα ή δάχτυλα;

Είναι συχνό το φαινόμενο να βλέπουμε πως σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούμε μόνο τα πινέλα…Ακόμη και όταν βάζουμε την ενυδατική μας. Όταν δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στην επιδερμίδα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ακόμη και τα δάχτυλα μας, εφόσον διατηρούμε την καθαριότητα τους και τα πλένουμε καθώς αλλάζουμε προϊόντα. Πρώτον, για να μην γεμίζουμε με μουντζούρες και χάνουμε τον έλεγχο της καθαρότητας… Και δεύτερον για να μην γεμίζει η επιδερμίδα με βακτήρια. Έχουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα, ειδικά όταν τα προϊόντα περιέχουν κάποιο έλαιο και θέλουν λίγο ζέσταμα για να απλωθούν ομοιόμορφα. Σε περίπτωση όμως που υπάρχει λιπαρότητα ή ακμή, τότε τα πινέλα είναι εύχρηστα και αναγκαία. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχουμε αρκετά για να χρησιμοποιούμε διαφορετικά σε κάθε εφαρμογή και να αποφύγουμε τυχόν μολύνσεις σε ερεθισμούς.

Σφουγγάρι

Είναι λάθος να εφαρμόσω το foundation μου με ένα σφουγγάρι; Φυσικά και όχι! Θα έλεγα πως αρκετές στιγμές, λάτρεψα να δουλεύω μόνο με ένα σφουγγάρι. Η κάλυψη είναι χτιστή, το αποτέλεσμα είναι πρακτικά άψογο και το μακιγιάζ κρατάει όλη μέρα. Χρησιμοποίησα μόνο τα πινέλα για την εφαρμογή των σκιών. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ταμπονάρετε ελαφρά και να μη τρίβετε. Μετά όλα έχουν ένα τέλειο, φυσικό αποτέλεσμα.

Δείτε τι σας ταιριάζει και δημιουργείστε!

Featured image: unsplash.com/@manucmg

You may also like