3 ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ DRY BRUSHING ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ

Το στεγνό βούρτσισμα είναι ένα αποτελεσματικό φυσικό απολεπιστικό, που σημαίνει ότι αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από το ανώτερο στρώμα του, βελτιώνει την εμφάνιση και κάνει τις τοπικές θεραπείες πιο αποτελεσματικές.

Είναι καλύτερο να εφαρμόσεις τη τεχνική του dry brushing πριν από το ντους, καθώς θα σε βοηθήσει να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Επίσης οι κινήσεις που θα κάνεις θα πρέπει να είναι μέτριας πίεσης, ώστε να μην ερεθίσεις την επιδερμίδα σου. Ιδανικά ξεκίνησε από τα πόδια και συνέχισε προς τα πάνω, έτσι θα ακολουθείς τη ροή του αίματος. 

Όταν φτάσεις στα χέρια, ξεκίνησε με το πίσω μέρος και μετά πήγαινε γύρω από τον βραχίονα. Να είσαι προσεκτική ειδικά κάτω από τα μπράτσα, καθώς εκεί βρίσκονται πολλοί λεμφαδένες. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε με λαιμό και ντεκολτέ. Κι εδώ να κάνεις απαλές κινήσεις, γιατί το δέρμα είναι πιο λεπτό. Μετά από το σαγόνι κινήσου προς το στήθος και ολοκλήρωσε περνώντας πάνω από την καρδιά  με κυκλικές κινήσεις για να ολοκληρώσεις αυτή τη ρουτίνα.  Στη συνέχεια, μπορείς  να κάνεις ένα ντους ως συνήθως. Αυτό θα βοηθήσει στον καθαρισμό του σώματος από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που έχουν χαλαρώσει κατά τη διαδικασία του στεγνού βουρτσίσματος. Καθώς το δέρμα σου έχει απολεπιστεί σε βάθος, να προσέχεις πώς το πλένεις και παρέλειψε το scrub.

Επίσης μην ξεχνάς ότι μετά το ντους, η ενυδάτωση είναι το κλειδί. Επειδή το δέρμα απορροφά το προϊόν πιο εύκολα, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς υψηλής ποιότητας συστατικά μετά από το dry brushing. Η ενυδάτωση με τα κατάλληλα προϊόντα θα σφραγίσει το νερό από το ντους. Πάντα ενυδατώνεις σε  νωπό δέρμα!

Οφέλη από το στεγνό βούρτσισμα

Το dry brushing μπορεί να ενθαρρύνει την κυκλοφορία του αίματος. Το λεμφικό σύστημα λειτουργεί παράλληλα με το κυκλοφορικό σύστημα και απομακρύνει τα απόβλητα στο σώμα, γι’ αυτό μπορεί να ακούσεις τους ειδικούς να λένε ότι το στεγνό βούρτσισμα είναι σαν αποτοξίνωση του σώματος.

Προσφέρει μια στιγμή αυτοφροντίδας. Αν μη τι άλλο, το στεγνό βούρτσισμα σε ενθαρρύνει να αφιερώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου και να εστιάσεις στο σώμα σου. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει αισθητική βελτίωση που να αλλάζει τη ζωή, το να νιώθεις καλά με το σώμα στο οποίο ζεις είναι πάντα ένας στόχος που αξίζει να επιτευχθεί.

Μ.Ε.

Featured image: pexels.com/@cottonbro

You may also like