Η  ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥ STRETCHING

   Έχετε νιώσει πτώση της διάθεσης ή πιάσιμο σε όλο το σώμα μετά από μια κοπιαστική ημέρα στο σπίτι ή στο γραφείο; Νιώθετε ότι η σωματική σας υγεία κλονίζεται; Πολλές φορές είναι εύκολο να παραβλέψουμε τη σημασία της φροντίδας του σώματός μας όταν έχουμε ένα συγχυσμένο πρόγραμμα. Ωστόσο, μέσα στο πολυάσχολο πρόγραμμα μας, υπάρχει μια απλή πρακτική που συχνά έχει βαθιά οφέλη για την ποιότητα της καθημερινότητας μας. Αυτή   δεν είναι άλλη από το καθημερινό stretching. Ενώ, το να πας στο γυμναστήριο ή να πας για τρέξιμο μπορεί να φαίνεται σαν την καλύτερη λύση για την φυσικής σας κατάσταση, η ενσωμάτωση ασκήσεων διατάσεων στην καθημερινή μας ρουτίνα είναι εξίσου σημαντική για τη συνολική υγεία και ευεξία. Ας δούμε το γιατί…

Ανακουφίζει τη μυϊκή ένταση και τον τραυματισμό

Ένας από τους πιο επιτακτικούς λόγους για να εντάξετε τις διατάσεις στην καθημερινότητά σας είναι η ικανότητά τους να αποτρέπουν τραυματισμούς. Πολλοί από εμάς περνάμε πολλές ώρες καθισμένοι σε γραφεία ή σκυμμένοι πάνω από ηλεκτρονικές συσκευές, κάτι που οδηγεί σε μυϊκές ανισορροπίες και ένταση Όταν οι μύες είναι σφιγμένοι και άκαμπτοι, είναι πιο επιρρεπείς σε καταπονήσεις, ειδικά κατά τη διάρκεια ξαφνικών κινήσεων. Μερικά λεπτά διατάσεων κάθε μέρα μπορούν να βοηθήσουν πολύ. Είτε αντιμετωπίζετε σφιχτούς ώμους είτε νιώθετε δύσκαμπτο το κάτω μέρος της πλάτης, η ενσωμάτωση ασκήσεων διατάσεων στην καθημερινή σας ρουτίνα μπορεί να προσφέρει την απαραίτητη ανακούφιση και να βελτιώσει τη συνολική άνεση.

Βελτιώνει τη στάση του σώματος

Με την πάροδο του χρόνου, η κακή στάση μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από μυοσκελετικά προβλήματα, όπως πόνο στην πλάτη, καταπόνηση του αυχένα και πονοκεφάλους. Οι ασκήσεις διατάσεων που στοχεύουν τους μύες που είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση της σωστής στάσης, όπως το στήθος, τους ώμους και την πλάτη, μπορούν να βοηθήσουν με το να στέκεστε ψηλότεροι και πιο ίσιο. Όχι μόνο θα φαίνεστε πιο σίγουρες/οι, αλλά θα μειώσετε και την πίεση στη σπονδυλική στήλη και τις αρθρώσεις σας, οδηγώντας σε βελτιωμένη γενική υγεία και ζωτικότητα.

Ενισχύει την κυκλοφορία και τα επίπεδα ενέργειας

Οι διατάσεις δεν είναι μόνο ευεργετικές για τους μύες και τις αρθρώσεις σας – έχουν επίσης θετικό αντίκτυπο στην κυκλοφορία και τα επίπεδα ενέργειας σας. Όταν κάνετε τέντωμα, αυξάνετε τη ροή του αίματος στους μύες, παρέχοντας οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την ανακούφιση των συναισθημάτων κόπωσης και νωθρότητας. Αν τώρα τις ενσωματώσετε στην πρωινή σας ρουτίνα μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξυπνήσετε το σώμα σας.

Λίγα λεπτά κάθε μέρα μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στον τρόπο που φαίνεστε, αισθάνεστε και κινείστε.

Πηγή: activfirst.co.uk

Featured image: freepik.com/@arthurhidden

You may also like