3 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ

Μπορεί να μην ήταν δική σας επιλογή το να πάρετε διαζύγιο… Ίσως ήταν ακόμη και ένα φιλικό διαζύγιο. Όποιοι και αν είναι οι λόγοι για τους οποίους χωρίσατε, εάν το σκεπτικό σας είναι : “Δεν αντέχω τη ζωή μου μετά το διαζύγιο”, κάτι πρέπει να αλλάξει. Αυτός ο χωρισμός μπορεί να είναι μια απροσδόκητη πραγματικότητα στη ζωή σας, αλλά μπορείτε να μάθετε πώς να προχωρήσετε. Δεν χρειάζεται να είναι το τέλος της ευτυχίας σας.

Η μετάβαση από τις σκέψεις «Μισώ τη ζωή μου μετά το διαζύγιο» στο «Η ζωή μου είναι καλύτερη από ποτέ», θα συμβεί μέσα από την εξέλιξη των προσπαθειών σας. Και αυτές οι προσπάθειες θα πρέπει να γίνουν τόσο στη σκέψη, όσο και στις πράξεις σας. Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να μετατοπίσετε τον τρόπο σκέψης σας και το Life style σας μετά το διαζύγιο από αρνητικό σε θετικό.

1. Μην αφήνετε τη θλίψη να σας τρομάζει

Η χαοτική εκτίναξη των συναισθημάτων που βασίζονται στη θλίψη είναι αναπόφευκτη. Μη διστάσετε να  δώσετε σε όλα τα συναισθήματα ένα σωστό όνομα. Κάτι τέτοιο μπορεί να σας βοηθήσει να τα αναγνωρίσετε όταν εμφανιστούν. Το σημαντικό είναι ότι αναγνωρίζετε τη θλίψη ως ένα βιωματικό ταξίδι που είναι απαραίτητο για το κλείσιμο, τη συγχώρεση και τη θεραπεία.

 2. Εστιάστε στο σήμερα

Κάθε φορά που λέτε στον εαυτό σας «μισώ τη ζωή μου μετά το διαζύγιο», δίνετε ενέργεια σε μια σχέση και έναν τρόπο ζωής που δεν υπάρχει πια. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να σκεφτείτε ποτέ ξανά τον γάμο σας και τον πρώην σας; Φυσικά και όχι. Επίσης δεν χρειάζεται να έχετε όλες τις απαντήσεις για το αύριο. Αλλά δεν μπορείτε να μείνετε και στο χθες. Τουλάχιστον, βάλτε ένα χρονικό όριο στα ταξίδια σας στη χώρα του «τι ήταν». Ο στόχος σας είναι να αρχίσετε να χτίζετε στη χώρα του «τι είναι».

3. Φροντίστε πολύ καλά τον εαυτό σας

Σκεφτείτε πώς θα συμπεριφερόσασταν στον καλύτερό σας φίλο αν περνούσε κάτι απαίσιο. Δεν θα βοηθούσατε αυτό το άτομο που νοιάζεστε τόσο πολύ; Ίσως ένα από τα αρνητικά του γάμου σας ήταν ότι σας έκανε να ξεχάσετε τη φιλία σας με τον εαυτό σας. Ίσως σας ένοιαζε πάντα η φροντίδα για τους άλλους και αθόρυβα ξεχάσατε την αξία και την ανάγκη σας για φροντίδα.

Μ.Ε.

Featured image: freepik.com/@freepik

You may also like