4 εκπαιδευτικές σελίδες και εφαρμογές για να απασχοληθούν τα παιδιά

Ψάχνοντας αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο για το πώς θα απασχοληθεί ο Παύλος αυτές τις μέρες, πέρα από τα μαθήματα που μας στέλνει το σχολείο διαδικτυακά, τα παιχνίδια, την ανάγνωση βιβλίων και το να βλέπουμε ταινίες, “έπεσα” πάνω σε ένα άρθρο του Infokids.gr  το οποίο συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει  εκπαιδευτικές διαδικτυακές σελίδες και εφαρμογές που θα μετατρέψουν το διάβασμα του μαθητή σε μια αξέχαστη εμπειρία που σπάει τα στερεότυπα συνδυάζοντας μάθηση και ψυχαγωγία.

Ποιες ξεχωρίσαμε:

SchoolAR

Η πρώτη δωρεάν εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας για σχολικά βιβλία, SchoolAR, θα σας ταξιδέψει στο ηλιακό μας σύστημα. Ως βάση για τον σχεδιασμό της εφαρμογής SchoolAR – Γεωγραφία, επιλέχθηκε η πρώτη ενότητα του σχολικού εγχειριδίου της Γεωγραφίας ΣΤ δημοτικού που έχει τίτλο «Η Γη ως ουράνιο σώμα». Απολαύστε τους τρισδιάστατους πλανήτες, παρατηρήστε την περιστροφή τους γύρω από τον ήλιο και παρακολουθήστε ενημερωτικά βίντεο από τις εικονικές οθόνες που εμφανίζονται πάνω στο βιβλίο. Τέλος μπορείτε να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας απαντώντας σε διάφορα κουίζ.  Η εφαρμογή είναι προϊόν συνεργασίας του δημιουργού και σχεδιαστή καθηγητή πληροφορικής Γεωργίου Σωτήρη με την ερευνητική ομάδα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Ρόδου, ‘Media Pedagogy Research Group‘.

Stintaxi.com

Στην ιστοσελίδα ψηφιακής και έντυπης υποστήριξης μαθημάτων του Δημοτικού Σχολείου, stintaxi.com, που έχει δημιουργήσει ο δάσκαλος Παύλος Κώτσης θα βρείτε πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για μαθήματα όλων των τάξεων του Δημοτικού.

Μathitoxwra

Στο mathitoxwra.weebly.com θα βρείτε πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις τάξεις του Δημοτικού και για τα περισσότερα μαθήματα. Την επιμέλεια του υλικού έχει η Γαλάνη Αλεξάνδρα, Εκπαιδευτικός του  3ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου.

10′ στην ορθογραφία

Στόχος της εφαρμογής 10′ στην ορθογραφία είναι η εξάσκηση στην ελληνική ορθογραφία.  Παράλληλα αναπτύσσονται οι ακόλουθες επιμέρους δεξιότητες: γραφή και αναγνώριση λέξεων, ταχύτητα αντίδρασης, λογική σκέψη και παρατηρητικότητα. Απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού και είναι κατάλληλη για μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, λογοθεραπεία. Περιλαμβάνει 3 εκπαιδευτικές δραστηριότητες και 3 εκπαιδευτικά παιχνίδια για την εξάσκηση στην ορθογραφία στα ελληνικά.

Μπείτε στο άρθρο του infokids.gr και βρείτε ακόμα περισσότερες επιλογές!

You may also like