4 κακές συνήθειες που πρέπει να σταματήσετε αν θέλετε λαμπερό δέρμα

Η επιδερμίδα του προσώπου θέλει την σωστή προσοχή, την ανάλογη περιποίηση και σίγουρα καθημερινή- στοχευμένη φροντίδα. Οι εναλλαγές του καιρού, οι διαφορετικές συνθήκες και ανάγκες είναι εκείνες που καθορίζουν την υγεία του δέρματος. Μέσα σε όλα αυτά ακολουθούμε κάποιες συνήθειες ομορφιάς, οι οποίες μας κρατάνε πίσω έτσι ώστε να αναδείξουμε την φυσική μας ομορφιά. Μέχρι σήμερα…Αφού παρακάτω θα μάθεις ποιες συνήθειες πρέπει να σταματήσεις σήμερα!

Ξεχνάς την ενυδάτωση

Αν πιστεύεις ότι λίγη ενυδατική κρέμα το πρωί είναι αρκετή, τότε να σε ενημερώσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η υγρασία και η ενυδάτωση βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις προτεραιότητες για ένα λαμπερό και νεανικό πρόσωπο. Κατά την διάρκεια της ημέρας, από το πρωί πριν το μακιγιάζ μέχρι τη βραδινή ρουτίνα…Μην ξεχνάς το κεφάλαιο “ενυδάτωση”. Είτε με κρέμες, είτε με ορούς, με μάσκες αλλά και ενυδατικά σπρέι, προσπάθησε να φροντίζεις την επιδερμίδα σου έτσι όπως πρέπει.Ειδικότερα τώρα το καλοκαίρι!

Κάνεις ντεμακιγιάζ με μαντηλάκια

Τα περισσότερα μαντηλάκια καθαρισμού περιέχουν διάφορα χημικά και σκληρές αλκοόλες που πειράζουν τη φυσική ισορροπία pH του δέρματος. Αυτά τα συστατικά είναι ικανά να προκαλέσουν ερεθισμούς αλλά και να αφήσουν την επιδερμίδα ξηρή, αφυδατωμένη και ευαίσθητη. Επίσης τα μαντηλάκια δεν καθαρίζουν σωστά το πρόσωπο, αντ’ αυτού μπορούν να προκαλέσουν και πρόωρη γήρανση του δέρματος. Αφαίρεσε από τη ρουτίνα σου τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ και βάλε τα γαλακτώματα. Από τη μια θα αφαιρούν το μακιγιάζ και από την άλλη θα φροντίζουν το δέρμα με τον σωστό τρόπο.

Χρησιμοποιείς αρκετή πούδρα κάθε μέρα

Δεν το συζητάμε, η πούδρα είναι ένα her oπροϊόν που μας έχει σώσει πολλές φορές από τη λιπαρή επιδερμίδα και από τυχόν ατέλειες. Όμως παράλληλα πρόκειται για ένα προϊόν που μπορεί να κάνει ακόμα πιο ξηρή και αφυδατωμένη την επιδερμίδα. Και φυσικά μην ξεχνάμε ότι τονίζει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Ειδικότερα τώρα το καλοκαίρι, προσπάθησε να την αποφεύγεις όσο μπορείς, έτσι ώστε και η επιδερμίδα σου να αναπνέει και να παραμένει υγιής!

Δεν φοράς κάθε μέρα αντηλιακό προσώπου

Τέρμα οι δικαιολογίες! Άλλωστε έχουν γραφτεί πάρα πολλά γι’ αυτό τι θέμα. Χειμώνα – καλοκαίρι, ένα πράγμα πρέπει να θυμάσαι– πριν βγεις από το σπίτι – και δεν είναι άλλο από το αντηλιακό προσώπου. Όταν αφήνεις την επιδερμίδα σου εκτεθειμένη στον ήλιο (και δεν έχει σημασία αν έχει συννεφιά ή όχι), τα αποτελέσματα και συγκεκριμένα τα αρνητικά αποτελέσματα θα τα δεις τα επόμενα χρόνια. Ο ήλιος και οι υπεριώδεις ακτίνες του δεν αστειεύονται. Γι’ αυτό βάλε στη beautyρουτίνα το αντηλιακό προσώπου!

Featured image: @poppydelevingne/ instagram

You may also like