4 λόγοι να μείνετε μόνοι μετά από έναν χωρισμό

acd18227c95b6bfd2aa2ab51b86bc871Όταν «πενθούμε» το τέλος μιας σχέσης, είναι δελεαστικό να πέσουμε με τα μούτρα στην επόμενη μας σχέση. Αυτό συμβαίνει μάλλον επειδή θέλουμε να αισθανθούμε και πάλι την οικειότητα και την άνεση της ρουτίνας που χάσαμε.

Ίσως γι’ αυτό μετά από έναν χωρισμό τα one night stand παίρνουν φωτιά.

Εδώ είναι τέσσερις λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να επιτρέψετε στον εαυτό σας να μείνει λίγο μόνος του και να μην προχωρήσετε αμέσως σε νέα σχέση. Αυτό βέβαια εξαρτάται από την διάρκεια της σχέσης και από το πόσο πληγωμένη αισθάνεστε. Σε κάθε περίπτωση, εδώ είναι ένας πρόχειρος οδηγός με τα οφέλη …της μοναξιάς. Κάντε όμως το επόμενο βήμα όταν αισθανθείτε πραγματικά έτοιμη.

Θα μάθετε να είναι επιλεκτικοί.

Όσο περισσότερο καιρό μείνετε μόνη τόσο περισσότερο επιλεκτική θα γίνετε. Σκεφτείτε το με αυτόν τον τρόπο: αν αποφασίσετε να κάνετε αποτοξίνωση για μια βδομάδα, δεν θα πάτε με την πρώτη ευκαιρία για φαγητό στα McDonald ‘s, έτσι δεν είναι; Όχι, γιατί έτσι θα αισθανθείτε ακόμα περισσότερο «φουσκωμένες» και πρησμένες. Το πρώτο σας γεύμα λογικά θα το κάνετε κάπου επιλεκτικά και θα είναι θρεπτικό και υγιεινό. Το ίδιο ισχύει και με τις σχέσεις: αν την έχετε πατήσει μια φορά, την επόμενη θα προχωρήσετε με σύνεση.

Μπορείτε να επικεντρωθείτε στην καριέρα σας.

Υπάρχει μια θεωρία, που διαδόθηκε από τον συγγραφέα David Sedaris η οποία αναφέρει πώς όλοι έχουμε τέσσερις εστίες στη ζωή μας: την οικογένεια, τους φίλους, την υγεία, την εργασία. Για γίνουμε επιτυχημένοι, σύμφωνα με την θεωρία, συνήθως καίμε μια εστία. Για να γίνουμε πραγματικά επιτυχημένοι μπορεί να κάψουμε δυο εστίες. Οι εστίες όμως είναι διαφορετικές μεταξύ τους. Για παράδειγμα εκείνη που έχει αντίκτυπο στην συναισθηματική μας ζωή απαιτεί πολλή ενέργεια. Όταν όμως απενεργοποιείται η ενέργειά της διοχετεύεται στην επαγγελματική ζωή. Γιατί λοιπόν να μην επικεντρωθείτε εκεί;

girls smiling on the beachΜπορείτε να διαβάσετε ένα μεγάλο μυθιστόρημα ή τρία.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσα πολλά αδιάβαστα βιβλία έχετε στα ράφια και την βιβλιοθήκη σας; Μήπως ήρθε ο καιρός να το ρίξετε στο διάβασμα;

Λοιπόν, μάθετε ότι η ζωή είναι μικρή και τα μυθιστορήματα μεγάλα! Αντί λοιπόν να σπαταλάτε τον χρόνο σας σε ανούσια σενάρια και σκέψεις και αντί να βλέπετε τηλεόραση, διαβάστε λίγη κλασική λογοτεχνία. Εμπιστευθείτε μας, θα νιώσετε πραγματικά καλύτερα! Αν μάλιστα θέλετε να προχωρήσετε ένα βήμα παραπάνω γιατί να μην γράψετε εσείς η ίδια ένα μυθιστόρημα;

Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να αγαπήσετε το σώμα σας

Καμιά φορά είναι δύσκολο να αγαπά κανείς το σώμα του – ή ακόμη και να μάθει να το αποδέχεται – επειδή συνήθως όταν είμαστε με κάποιον η σκέψη «Τι σκέφτεται άραγε για το σώμα μου;» παγιδεύει την σκέψη «Τι σκέφτομαι εγώ για το σώμα μου;»

Η λύση βρίσκεται στην εξής σκέψη: Αν αισθάνεστε ότι το σώμα σας δεν είναι στα καλύτερά του, δεν έχει νόημα να γκρινιάζετε συνέχεια επ’ αυτού, γιατί τότε είναι που δίνετε δικαίωμα και στον εκάστοτε σύντροφο να έχει άποψη. Αντί λοιπόν να γκρινιάζετε κάντε μια εγγραφή σε ένα γυμναστήριο και υιοθετήστε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Τώρα είναι μια ευκαιρία να καταλάβετε τι χρειάζεται το σώμα σας ώστε να αισθανθεί καλύτερα. Και από τη στιγμή που θα το έχετε βρει, θα το αγαπήσετε ακόμα και με τις ατέλειές του. Το είδος της εμπιστοσύνης που θα αναπτυχθεί θα επηρεάσει και τις μελλοντικές σας σχέσεις, ελπίζουμε προς το καλύτερο.

 

Πηγή: baby.gr

You may also like