4 πράγματα που μπορεί να μας μάθει η μοναξιά

Η αλήθεια είναι ότι λόγω του κορονοϊού, οι περισσότεροι από εμάς μείναμε σπίτι και νιώσαμε πολύ καλά τι σημαίνει μοναξιά. Το φετινό Πάσχα, δεν είδαμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα, μείναμε μόνοι μας και σίγουρα είναι μια περίοδος που θα θυμόμαστε μια ζωή. Και επειδή πάντα από τις δύσκολες καταστάσεις ξεπηδούν και θετικά πράγματα, μήπως τελικά η μοναξιά μπορεί να μας μάθει κάτι;

  • Να έχεις ευγνωμοσύνη για τον χρόνο που μένεις μόνος με τον εαυτό σου

      Δεν υπάρχει πιο σημαντική σχέση στην ζωή σου, από αυτή που έχεις με τον εαυτό σου. Δες τις στιγμές – μοναξιάς ως ένα δώρο με το οποίο μπορείς να αφιερώσεις χρόνο σε εσένα και θα δεις μεγάλη διαφορά στην ψυχολογία σου. Και όταν έχεις ισχυρή και συνειδητή σχέση με τον εαυτό σου, τότε στην πραγματικότητα δεν θα νιώσεις ποτέ μόνος.

  • Νιώσε όλα τα συναισθήματα σου

  Επίτρεψε στον εαυτό σου να ζεις τη στιγμή και να νιώθεις πραγματικά σε βάθος αυτό που σου συμβαίνει. Παρατήρησε πως αισθάνεσαι, κατάλαβε τι δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις και τι αποφεύγεις και σαν ‘’τρίτος’’ εστίασε σε εσένα. Νιώσε όλα τα συναισθήματα σου ένα – ένα και μην στρέφεσαι σε άλλα πράγματα για να διοχετεύσεις την ενέργεια και τις αρνητικές σκέψεις σου.

  • Δείξε αγάπη στον εαυτό σου

Δεν χρειάζεται να περιμένεις κάποιον άλλο για να σε κάνει να νιώσεις ξεχωριστός και μοναδικός γιατί μπορείς να το κάνεις και μόνος σου. Κάθε φορά που νιώθεις ένα κενό και το μόνο που θες είναι μια αγκαλιά από κάποιον, μην φοβάσαι να αγκαλιάσεις τον εαυτό σου. Μπορεί να σου ακούγεται λίγο περίεργο αλλά λίγη εξάσκηση θα γίνει μια συνήθεια που θα σου αρέσει πολύ. Γιατί αν δεν αγαπήσεις πρώτα εσένα, πως θα αγαπήσεις κάποιον άλλο; Δεν χρειάζεται πάντα στα γενέθλια σου να περιμένεις δώρα από τους όλους. Μια φορά κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου. Σου αξίζει, μην το ξεχνάς!

  • Μοναξιά, η δημιουργική

Κι όμως η μοναξιά και ο χρόνος με τον εαυτό σου, μπορεί να γεννήσει ιδέες και να σου βγάλει την πιο δημιουργική! σου πλευρά. Σκέψου που έχεις ταλέντο και αποφάσισε τι σου αρέσει στην πραγματικότητα και κάντο πράξη. Το μυαλό όταν ηρεμεί ‘’ξεμπλοκάρει’’ και μπορεί να κάνει μικρά θαύματα.

Εκμεταλλεύσου τον χρόνο που αυτό το διάστημα περνάς με τον εαυτό σου και δες το ως μια θετική περίοδο!

Photo credits:@heftiba/ UNSPLASH.COM

You may also like