4 τρόποι να πετύχεις πιο γρήγορα τους στόχους σου

Τώρα που είμαστε όλη μέρα στο σπίτι και έχουμε αρκετό χρόνο τόσο με την οικογένεια όσο και με τον εαυτό μας, καλό θα ήταν να εκμεταλλευτούμε αυτή την κατάσταση στο έπακρο. Τι και αν τα πράγματα είναι δύσκολα; Μια μέρα κάτσε άνετα στον καναπέ σου, φτιάξε ένα ζεστό καφεδάκι και γράψε σε ένα χαρτί ποιους στόχους θέλεις να πετύχεις στο μέλλον. Μην αγχώνεσαι, τους τρόπους για να τους πετύχεις θα τους διαβάσεις στο παρακάτω άρθρο.

1. Όρισε τι είναι αυτό που θέλεις

Για να πετύχεις ένα στόχο ή ένα όνειρο, καλό θα ήταν να ξέρεις ακριβώς τι είναι αυτό που θες. Πρέπει να είσαι συγκεκριμένη και σίγουρη για τους προσωπικούς σου στόχους, έτσι ώστε να γνωρίζεις καλά ότι ακολουθείς το σωστό δρόμο προς τα όνειρα σου. Για παράδειγμα θέλεις να ξεκινήσεις μια καινούργια δουλειά ή να ανακαινίσεις το σπίτι σου; Συγκεντρώσου σε ένα στόχο κάθε φορά και δημιούργησε τις συνθήκες για να το κάνεις πραγματικότητα. Όρισε ακριβώς τι είναι αυτό που θες και θα δεις πόσο πιο γρήγορα βήματα θα κάνεις προς τον στόχο σου.

2. Όρισε τον λόγο για τον οποίο βάζεις ένα συγκεκριμένο στόχο

Και περνάμε σε ένα σημαντικό βήμα, σε αυτό που πρέπει να ορίσεις τον λόγο για τον οποίο θέλεις να πετύχεις ένα στόχο. Κάτσε και γράψε, τι σε ωθεί σε αυτό το όνειρο; Γιατί θέλεις να το πραγματοποιήσεις και μέχρι που θες να φτάσεις; Γνωρίζοντας ακριβώς τον λόγο για τον οποίο κάνεις το οτιδήποτε, θα σε βοηθήσει να φτάσεις πιο γρήγορα στον στόχο σου. Ο λόγος και το ‘’γιατί’’ θα πρέπει να βασίζονται σε συναισθήματα, έτσι ώστε κάθε φορά που πας να ξεφύγεις από το στόχο σου να σκέφτεσαι το ‘’γιατί’’ και να μην τα παρατάς.

3. Μείνε θετική

Ξέρεις πως η καλή ψυχολογία και η θετική σκέψη, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να φέρουν στη ζωή σου και εννοείται και στους στόχους σου. Ο δρόμος προς το όνειρο δεν είναι ποτέ εύκολος, θα έχει δυσκολίες, αναποδιές και αναπάντεχες εκπλήξεις. Εκεί όμως είναι που πρέπει να είσαι δυνατή, να μην τα παρατήσεις και το σημαντικότερο να μείνεις πιο θετική από ποτέ. Κανένας άνθρωπος δεν έχει πετύχει κάποιο σημαντικό στόχο, χωρίς καθυστερήσεις και εμπόδια. Αυτά άλλωστε είναι που μας κάνουν πιο δυνατούς και μας πάνε πιο μπροστά. Θετική σκέψη λοιπόν, στο τετράγωνο!

4. Μοιράσου το όνειρο σου

Ένας άτυπος κανόνας για να πετύχεις κάποιο προσωπικό σου στόχο είναι να το πεις στους δικούς σου ανθρώπους. Μοιράσου με τους ανθρώπους που αγαπάς ποια είναι τα σχέδια σου και με ποιους τρόπους θέλεις να τα υλοποιήσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις έναν επιπλέον τρόπο παρακίνησης, μια μικρή πίεση για να τα καταφέρεις. Φυσικά μιλώντας με πολλά άτομα, ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπορεί να σε βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο. Μοιράσου τις σκέψεις και τα όνειρά σου και δες τη ζωή σου να αλλάζει!

featured photo: @_jeanettemadsen_ (instagram)

You may also like