5 απαραίτητες κινήσεις «ματ» για το γάμο σας

Ναι, ξέρω, η εποχή δεν είναι και τόσο για γάμους, αλλά για να τραγουδάμε «I’m dreaming of a white Christmas». Είναι όμως και μερικοί από εμάς που θεωρούν την περίοδο των Χριστουγέννων άκρως ρομαντική για να ανταλλάξουν τους όρκους αγάπης και πίστης με τον/την σύντροφό τους. Αλλά ακόμη κι αν δεν ετοιμάζεστε να διαβείτε «της εκκλησιάς την πόρτα», αλλά το δρομολογείτε για του χρόνου – το οποίο «του χρόνου» είναι πολύ κοντά! – δείτε τι πρέπει να προσέξετε εκείνη τη μέρα!

Wedding 1  1ον: Εμφανιστείτε στην ώρα σας

Σίγουρα είναι σύνηθες η νύφη να «στήνει» λίγο το γαμπρό – μη βλέπετε που η αδερφή μου ήταν ικανή τη μέρα εκείνη να πάει και πιο νωρίς στην εκκλησία! :P Στο σοβαρό, όμως: άλλο να έχετε τον άνθρωπο να περιμένει ένα δεκάλεπτο, ας πούμε, κι άλλο δύο ώρες. Τότε δε συγχύζεται μόνο εκείνος, αλλά κι οι καλεσμένοι σας. Σίγουρα υπάρχουν κι οι αστάθμητοι παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν μία αργοπορία, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις φροντίζετε ώστε να ενημερώσετε κάποιον εγκαίρως. Ειδάλλως, αν δε θέλετε να σας αγριοκοιτάνε καλεσμένοι και μέλλων σύζυγος, καλύτερα να μείνετε στο ακαδημαϊκό δεκάλεπτο, αν τόσο πια θέλετε να τηρήσετε το «έθιμο»!

  Wedding 22ον: Φροντίστε και για τους παρόχους υπηρεσιών

Μπορεί να μην είναι στη λίστα των καλεσμένων, αλλά όπως και να έχει ο φωτογράφος, ο camera man που θα τραβήξει βίντεο του γάμου και της δεξίωσης κι όλοι όσοι εκείνη τη μέρα θα είναι επί ποδός για την τέλεια μέρα σας, αξίζουν κι αυτοί μία κάποια περιποίηση. Υπολογίστε, λοιπόν, το δείπνο ή το μπουφέ έτσι ώστε να μπορούν κι αυτοί να κάνουν ένα διάλειμμα για λίγο φαγητό κι ένα ποτό.

 

 

Wedding 53ον: Snacks για τα «ενδιάμεσα» στάδια

Μετά το μυστήριο οι καλεσμένοι σας θα σας περιμένουν στο χώρο της δεξίωσης ώστε εσείς να κάνετε τη θεαματική σας εμφάνιση ως νεόνυμφοι αργότερα, όταν τελειώσετε με τη φωτογράφιση. Προμηθεύοντας στους καλεσμένους σας δροσερά ποτά και finger food – εν γένει ορεκτικά – θα τους «απασχολήσουν» κατά την αναμονή τους και δε θα παραπονιούνται «άντε, πού είναι; Λύσσαξα από την πείνα». Επιπλέον ακόμη κι αν ξεκίνησαν με ένα κρασί, αν έχουν τσιμπήσει όσο σας περιμένουν δε θα έχουν κάνει «κεφάλι» από το ποτό με αποτέλεσμα να σας φέρουν και σε αμηχανία πριν καλά καλά ξεκινήσει το πάρτυ!

 

 

7bfff7325c1d5431ebde945d62197e464ον: Δημιουργήστε καλές συντροφιές στα τραπέζια

Ξέρετε την οικογένειά σας και τους φίλους σας. Επομένως φροντίστε οι καλεσμένοι σας να κάθονται στα τραπέζια έτσι ώστε να γνωρίζονται – έστω κάποιοι – μεταξύ τους. Πιστέψτε με, κανείς δε θέλει να κάθεται όλο το βράδυ με παντελώς αγνώστους. Α, κι επίσης κανείς δε θέλει να κάθεται όλο το βράδυ με κάποιον που ναι μεν τον γνωρίζει, αλλά θα τον φέρνει συνεχώς σε δύσκολη θέση. Οπότε δώστε βάση κι αυτό όταν κανονίζετε τις θέσεις.

 

 

 

  wedding-cake-fail15ον: Ενημερώστε τους καλεσμένους σας για τις «αναποδιές»

Όσο και να προσπαθούμε, το απρόβλεπτο ποτέ δε μπορούμε να το αποφύγουμε. Πρόβλημα με τον DJ, ο οποίος έπρεπε να φύγει εσπευσμένα; Προέκυψε κάτι στον wedding planner σας – εφόσον αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε μία τέτοια υπηρεσία; Για ο,τιδήποτε μπορεί να συμβεί που μπορεί να αναιρέσει τους προγραμματισμούς σας, καλό θα ήταν να ενημερώσετε τους καλεσμένους σας, θα δείξουν περισσότερη κατανόηση και τα παράπονα θα είναι λιγότερα.

Προσέξτε αυτές τις λεπτομέρειες και… να ζήσετε!

Πηγή: www.women24.com
Photos: Pinterest

Περισσότερα για την Αντιγόνη Αδαμοπούλου, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

You may also like